BRITANCI ŽESTOKO PONIZILI RUSE: Vimbldon uveo ŠOKANTNU ZABRANU u minut do 12!

Autor:

Sport

26.06.2023

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Englezi pojasnili šta je dozvoljeno, a šta nije, na londonskoj travi.

BRITANCI ŽESTOKO PONIZILI RUSE: Vimbldon uveo ŠOKANTNU ZABRANU u minut do 12!

Foto: Tanjug/AP

Centralni teren na Vimbldonu

Rusim i beloruskim igračima, za razliku odprošle godine, dozvoljeno je učešće na Vimbldonu, ali su Britanci za njih uveli set "šokantnih zabrana".

One se tiču nastupa na samo grend slemu, ali i pravila oko sponzora, otkriva "BBC".

Ne smeju da nose niti da budu viđeni sa bilo čim što sadrži sliku, simbol, zastavu, amblem ili bilo šta što može da bude shvaćeno kao podrška rata ili podrška ruskog ili beloruskog režima. Igrači takođe ne smeju da dobijaju novac od države ili kompanija koje su kontrolisane od strane sankcionisanih individualaca. Neće biti izuzetka - navodi "BBC", a potom dodaje:

Sve ovo moraće da se poštuje za vreme trajanja turnira. Razlog dodatnog pooštravanja pravila bila je ruska teniserka Veronika Kudermetova koja je sponzorisana od strane naftne kompanije 'Tatnjeft' koja je pod sankcijama Evropske unije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Danil Medvedev i Andrej Rubljov

Podsetimo da je početak trećeg grend slema sezone zakazan za 3. jul, a titulu u muškom singlu braniće Novak Đoković, koji je u prošlosezonskom finalu bio bolji od Nika Kirjosa u četiri seta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading