NOVAK MU OVE REČI NEĆE ZABORAVITI! Alkaraz pomenuo Đokovića na konferenciji! Španac PRIZNAO od koga UČI!

Autor:

Sport

25.06.2023

19:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Karlitos" se vratio na prvo mesto ATP liste.

NOVAK MU OVE REČI NEĆE ZABORAVITI! Alkaraz pomenuo Đokovića na konferenciji! Španac PRIZNAO od koga UČI!

Foto: Printscreen/Twitter

Pobedom nad Aleksom de Minorom iz Australije, momak iz Mursije se "revanširao" Novaku Đokoviću za poraz sa Rolan Garosa i ponovo preuzeo prvu poziciju najboljih tenisera sveta.

Rutinski u dva seta (6:4, 6:4), Alkaraz je osvojio novih 500 bodova, što mu je bilo dovoljno da se vrati na tron ATP liste.

Posle meča Španac je u izjavi pored terena naglasio da mora i dalje da uči kada je kretanje na travi u pitanju.

- Biti ponovo prvi, posebno na Vimbldonu. Ali još jednom, to ne bi bilo moguće da nemam takvu podršku mojih ljudi, navijača. Početak nije bio idealan, kretanje nije bilo idealno. Moram i dalje da učim, ali na kraju nedelje je bilo neverovatno. Doći na Vimbldon, u ovakvoj formi, kao prvi je odlično - rekao je Karlos Alkaraz.

Kasnije, tokom konferencije za medije Španac je priznao da gleda mnogo snimaka najboljih igrača sveta, koji su ostavili veliki trag na najbržoj podlozi.

- Gledao sam prvo video snimke mojih protivnika, a kasnije, imao sam mnogo vremena da gledam videe, da naučim od najboljih igrača na svetu, Endija, Rodžera, Đokovića. Znate, trenutno smo na travi i hteo sam da vidim najbolje igrače na travi, koji se najbolje kreću. Rodžer i Endi su po meni najbolji kada je u pitanju kretanje na travi. Želeo sam to isti kao oni. Ne pričam o Đokoviću, jer on kliže na travi kao da je šljaka, a to nije moj slučaj. Ali pokušavam da u svoju igru ubacim iste stvari koje imaju Rodžer i Endi na travi - otkrio je prvi reket sveta.

Sigurno da mu ovakvo priznanje najbolji teniser svih vremena Novak Đoković neće zaboraviti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading