LOŠE VESTI ZA NOVAKA IZ LONDONA: Alkaras na korak do PRVOG MESTA!

Autor:

Sport

24.06.2023

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpskom teniseru se nikako neće svideti ovakav razvoj situacije.

LOŠE VESTI ZA NOVAKA IZ LONDONA: Alkaras na korak do PRVOG MESTA!

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaras

Španski teniser Karlos Alkaras se plasirao u finale ATP turnira u Kvinsu, pošto je sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4, savladao Amerikanca Sebastijana Kordu.

Nakon što je u prvom duelu na londonskoj travi Španac spašavao živu glavu, u nastavku turnira su usledile tri rutinske pobede, bez izgubljenog seta, pa ćemo Alkarasa gledati u meču za titulu, koja mu može vratiti i prvo mesto na ATP listi.

U prvom delu meča nismo videli brejkova u prvih sedam gemova, a prvi je popustio Korda, koji je dozvolio Špancu da se odlepi, a da zatim i sigurnim servis gemom stigne do osvajanja prvog seta - 6:3.

U istom ritmu je trenutno drugoplasirani teniser sveta nastavio i u drugom setu. Vrlo rano je napravio brejk, već u trećem gemu, koji je zatim bez problema čuvao do kraja, i za nešto više od sat vremena igre sebi obezbedio mesto u finalnom duelu.

Tamo će Alkaras igrati protiv Australijanca Aleksa de Minora, koji je takođe sa 2:0 sebi osigurao finale, pobedom protiv Danca Holgera Runea.

Podsetimo, Novak Đoković je trenutno prvi teniser sveta, ima 420 bodova više u odnosu na Karlosa, ali ako Španac u nedelju podigne trofej u Kvinsu osvojiće 500 poena i od ponedeljka će ponovo biti prvi teniser sveta.

Podsetimo, nakon turnira u Kvinsu sledi Vimbldon, koji počinje 3. jula, pa bi Novak novom titulom vrlo brzo mogao da se ponovo vrati na čelo karavana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading