ŠOK ZA ORGANIZATORE VIMBLDONA! Rus OTKAZAO učešće drugu godinu ZAREDOM!

Autor:

Sport

23.06.2023

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odmah se oglasio na društvenim mrežama.

ŠOK ZA ORGANIZATORE VIMBLDONA! Rus OTKAZAO učešće drugu godinu ZAREDOM!

Foto: Ap photo

Namučio je Karen Hačanov najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića u četvrtfinalu Rolan Garosa, ali je prvi reket sveta u svom povratku na ATP presto slomio Rusa, slavio sa 3:1 i prošao na megdan Karlosu Alkarasu, a potom i savladao Norvežanina Kaspera Ruda u finalu.

Očekivalo se da će, posle oproštaja od šljake, Rus zaigrati na vimbldonskoj travi, koju je preskočio prošle godine zbog povrede, međutim...

Hačanov je ponovo otkazao učešće na najprestižnijem grend slemu, budući da se nije oporavio od povrede zadobijene na turniru u Bulonjskoj šumi.

Foto: Tanjug

Hačanov zbog povrede neće igrati u Londonu

Karen je o svojoj odluci obavestio javnost preko društvenih mreža.

- Ovo nije laka objava koju pišem, ali moram da vas obavestim da sam odlučio da se povučem sa predstojećeg Vimbldona. Zbog povrede koju sam pokupio na Rolan Garosu (fraktura i parcijalna fraktura kosti S1 krsne kosti), neću biti u mogućnosti da se takmičim na Vimbldonu drugu godinu zaredom. Odluka nije bila laka i nadao sam se da ću ipak uspeti da se oporavim i da se spremim za turnir. Međutim moj medicinski tim mi je savetovao da to u mom slučaju nije moguće - napisao je Hačanov.

Zanimljivo da su mu četvrtfinala najbolji rezultati u karijeri. Do njih je stigao dva puta u Parizu, pošto je pre Đokovića isto igrao 2019. kada je poražen od Austrijanca Dominika Tima, dok je na vimbldonskoj travi 2021. godine ispao u maratonu od Kanađanina Denisa Šapovalova u pet setova (2:3).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading