ISPLIVALI DETALJI! Đoković i Nadal su imali ŽESTOK SUKOB na Vimbldonu: Čuveni sudija SVE OTKRIO!

Autor:

Sport

22.06.2023

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija se desila 2018. godine.

ISPLIVALI DETALJI! Đoković i Nadal su imali ŽESTOK SUKOB na Vimbldonu: Čuveni sudija SVE OTKRIO!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal i Novak Đoković

Novak Đoković i Rafael Nadal spadaju u red najboljih tenisera u istoriji ove igre.

Srbin i Španac često su vodili velike ratove na terenu, a na jednom Vimbldonu su čak imali i sukob zbog mimoilaženja mišljenja.

Nekadašnji teniski sudija Endrju Džeret otkrio je situaciju koja se desila 2018. godine na ovom prestižnom grend slem turniru.

Novak je vodio sa 2:1 u setovima, meč je prekinut jer je otišao kasno u noć i nastavljen je sledećeg dana. Prvog dana krov je bio zatvoren, a i pored toga što se vreme popravilo, te je bilo veoma vruće, Džeret je odlučio da se krov ne otvara. Nadala je to iznerviralo, Đokoviću je odgovaralo, a bivši sudija je u svojoj knjizi "Championship Points" otkrio dalji razvoj čitave situacije.

- Najveći problem je bio da se dogovore uslovi oko krova, a zatim da ljudi shvate zašto su odluke donete. Mislio sam da je najpoštenije da vidim da li oba igrača mogu da se slože da ponovo bude otvoren, ali nije bilo iznenađenje što su imali različite stavove - napisao je Džeret i dodao:

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal i Novak Đoković

 

- Pravila su bila takva da ako započnete meč sa zatvorenim krovom, morate tako i da ga završite. Sledeće godine je to promenjeno.

Nadal je tada svoj bes ispoljio i na konferenciji za medije.

To je turnir na otvorenom. U redu, počinjemo u zatvorenom prostoru. Ali ne razumem to da danas nismo mogli da počnemo na otvorenom. Mislim da to nije u redu - rekao je Nadal odmah posle meča koji je izgubio, dok je Đoković imao suprotan stav:

- Organizatori su rekli da krov mora da se zatvori, jer smo meč počeli sa zatvorenim krovom. Bio sam za krov, jer smo počeli da igramo pod njim. Želeo sam da igram u istim uslovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading