KOGA ONI ZANIMAJU?! Hrvat se dotakao SRAMNIH napada na Novaka: Prošli smo ZATVOR, diskvalifikaciju... Mi smo tu kao ZID!

Autor:

Sport

15.06.2023

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran Ivanišević govorio je o zanimljivoj temi.

KOGA ONI ZANIMAJU?! Hrvat se dotakao SRAMNIH napada na Novaka: Prošli smo ZATVOR, diskvalifikaciju... Mi smo tu kao ZID!

Foto: Mario Ćužić / HTS

Novak Đoković pomerio je istoriju i osvajanjem Rolan Garosa stigao je do 23. grend slem trofeja, te prestigao Rafaela Nadala na vrhu večne liste.

Za ovaj uspeh zaslužan je i hrvatski trener, Goran Ivanišević, koji je postao regionalni ambasador UNIQA osiguranja i na konferenciji za medije održanom tim povodom govorio je i o Đokoviću.

Ovo je istorijski uspeh. Lepo je biti trener Novaka Đokovića. To je jedna velika čast i odgovornost. Osećam veliku ponos jer je postavio apsolutni rekord i ovo je jedan od najvećih sportskih uspeha ikada. Bilo je mnogo uspona i padova, mnogo emocija, ali je vredelo. Način na koji je on odigrao u Parizu je fascinantan - rekao je Ivanišević, pa dodao:

- Šljaka Novaku nije najomiljenija podloga, najmanje odgovara njegovoj igri, ali opet, kada on igra kako može i ako je u glavi onakakav kakav je bio u polufinalu i finalu, smiren, onda nema veze na kojoj podlozi igra. Može da igra i u živom blatu i ne možeš da ga pobediš. To je toliko moćno, šta god da uradiš, on uradi pet puta bolje i jednostavno nema kraja. Njegovo telo je fenomenalno, u karijeri nije imao većih povreda. Svašta još može da se desi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Komentarisao je potom i GOAT debatu.

- Uvek će biti ta debata od Federerovih i Nadalovih navijača. Ko voli kakav tenis, čiji je tenis bolji i čiji je lepši. Ali, kada pogledamo rezultate i koliko je Novak osvojio poslednjih 10 godina, i bilans između njih trojice, nedelja na broju jedan, jednostavno se to ne može porediti.

Prokomentarisao je Ivanišević i negativne komentare engleskih medija na račun srpskog tenisera.

- Kad bismo mi gledali sve što Englezi pišu... Ja mu ne prenosim to, on je fokusiran na sebe i na svoj tenis, a mi smo tu da mu budemo zid ili štit.

Zaključio je za kraj da nije lako trenirati Novaka Đokovića.

- Nije lako trenirati Đokovića, ali šta je u životu lako? Ovaj život je težak, stresan. Ja sam na to navikao jer sam bio teniser. Mi smo tu da mu pomognemo, da što bolje uđe u meč. Mi smo tu da budemo pre meča, tokom meča da mu pomognemo. Ovaj tim je njegov zid da ga štiti od svega. On je taj genijalac koji izađe na teren i celom svetu pokaže ko je najbolji. Novak kad uđe na teren sam pobeđuje i sam gubi. On zna kroz šta je prošao, pogotovo prethodnih godina. Tokom četiri godine sam svašta prošao sa Novakom, nisam očekivao diskvalifikaciju, zatvor. Doživeo sam da ispiše istoriju i još mnogo lepih stvari.

Republika

Foto: Starsport

Novak Đoković i Goran Ivanišević

 

Naredni izazov Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića biće Vimbldon koji je na programu od 3. do 16. jula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading