SADO-MAZO U PARIZU: Novak ih vezao lisicama, pa im svašta radio!

Autor:

Sport

11.06.2023

20:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priznanje koje je šokiralo planetu.

SADO-MAZO U PARIZU: Novak ih vezao lisicama, pa im svašta radio!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković je u finalu Rolan Garosa pobedio Norvežanina Kaspera Ruda i na taj način je došao do rekordne 23. grend slem titule u karijeri.

Posle meča je na konferenciji za medije govorio njegov trener Goran Ivanišević.

- Došavši na ovaj turnir, videlo se njegovo samopouzdanje. Nisam brinuo. Rekao sam u Monte Karlu, samo se Rolan Garos broji. Grend slem je drugačiji sport, samo je promenio softver. Bio je gladan, igrao je sve bolje i bolje, protiv Alkarasa je igrao sjajno, a danas je završio posao. Danas je isplata. Isplata plate - našalio se Hrvat.

Pričao je potom o Noletovom putu do rekordnog pehara.

- Vezao nas je sa lisicama! Šalim se, ali nije lako sa njim, pogotovo ako nije po njegovom. Mi smo mu tu da ga držimo na pravom putu, nekada je lako, nekada je veoma komplikovano. Nije lak bio put, Banjaluka i Monte Karlo, čak ni u Rimu nije bilo presjajno. Mučio nas je, vadio nam je nokte, ali je sasvim ok.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Goran Ivanišević i Novak Đoković slave 23. grend slem titulu

Govorio je i o planovima za predstojeći period.

- Ne znam šta mu je dalje cilj. Kada smo se vratili u Australiju, sve se išlo korak po korak. Žao mi je što Rafa nije bio tu, nadam se da će osvojiti još jedan Grend slem. Ali, za Novaka, on je jedini koji može do sva četiri u godini, bio je blizu, a sada je ponovo još bliži.

Nastavio je u istom ritmu.

Ušli smo u sado-mazo fazu. Od jutra do mraka! On uvek radi na nečemu. Kaže da mora da radi na bekhendu, a bekhend mu sjajan. Tako i za servis. Sa takvim sjajnim umovima je uvek teško, znate, jer hoće da unaprede stalno nešto. Ako misliš da osvojiš ovo, rekao sam mu, nemoj da pričaš toliko sa nama. Protiv Alkarasa, nije pogledao put nas, nije pričao, bio sam začuđen. Kada ne troši energiju na nepotrebne stvari, on je predobar - rekao je Ivanišević.

Republika

Foto: Starsport

Novak Đoković i Goran Ivanišević

Nije isto igrati na dva i na tri dobijena seta.

Definitivno je to razlika kada se igra na tri dobijena seta. Malo mi je bilo čudno da je Alkaraz favorit protiv Novaka. To ne možeš da kažeš. Karlos je odličan, volim ga, ali ovo je Grend slem, tu su nervi. Novak zna, Novak čeka. Rodik je rekao da vam uzme noge, pa uzme dušu, pa vam iskopa grob... Znate.

Navijači su ponovo zviždali Đokoviću tokom meča.

Što se tiče publike, znam da ga to nervira. Što god naprave, oni zvižde. Žele da ostanu duže, on to protumači da su protiv njega. Drago mi je kad ga raspizde. Mnogo sam ponosan na njega. Ostao je u fokusu, smiren. Fali mi malo kad se ne dere, dosadno mi je tamo kad se ne dere - poručio je Goran.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading