LOŠE VESTI ZA NOVAKA: Đokovića čeka problem na Vimbldonu!

Autor:

Sport

14.06.2023

18:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čeka srpskog asa izuzetno težak zadatak u Londonu.

LOŠE VESTI ZA NOVAKA: Đokovića čeka problem na Vimbldonu!

Foto: Tanjug/AP

Italijanski teniser Janik Siner je stigao do pobede u svom prvom meču na travi ove sezone, pošto je u osmini finala ATP turnira u Hertogenbošu savladao Kazahstanca Aleksandra Bublika sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2.

U prvih šest gemova nismo videli brejkove ni sa jedne strane, a onda je mladi Italijan oduzeo servis rivalu, stigao do prednosti, koju je rutinski sačuvao i tako stigao do prednosti u setovima - 6:4.

To je očigledno bila i prelomna tačka duela. Bublik se, po običaju, predao, dozvolio je Sineru da veže četiri gema u drugom setu i da bez ikvakvih problema izbori mesto u četvrtfinalu turnira u holandskom gradu.

Ovakav početak Sinera na travi svakako može da plaši Novaka Đokovića, prošlogodišnjeg osvajača Vimbldona, pošto mu je upravo Janik zadao najviše problema u četvrtfinalnom duelu. Tada je Italijan imao prednost od 2:0 u setovima, ali se Đoković vratio, okrenuo rezultat, a zatim osvojio i sedmi grend slem na londonskoj travi.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Janik Siner

U narednoj fazi Hertogenboša, Siner će igrati protiv Finca Emila Rusuvorija, koji je sa 2:1 savladao Francuza Iga Embera.

Podsetimo, ovogidšnji Vimbldon počinje 3. jula, dok je veliko finale na Centralnom terenu zakazano za 16. jul. Nole će pokušati da stigne do 24. najveće titule, odnosno osme na Vimbldonu, čime će izjednačiti rezultat Rodžera Federera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading