NIŠTA OD SENZACIJE: Iga Švjontek je ŠAMPIONKA Rolan Garosa!

Autor:

Sport

10.06.2023

18:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spektakularno finale u ženskoj konkurenciji.

NIŠTA OD SENZACIJE: Iga Švjontek je ŠAMPIONKA Rolan Garosa!

Foto: Tanjug/AP

Iga Švjontek i Karolina Muhova

Poljska teniserka Iga Švjontek je uspela da ponovo osvoji titulu na Rolan Garosu, pošto je u velikom finalu savladala Čehinju Karolinu Muhovu sa 2:1, po setovima 6:2, 5:7, 6:4.

Švjontekova je tako drugi put u nizu, a treći ukupno, uspela da dođe do titule u Parizu, ali se u meču za titulu pošteno namučila protiv 43. teniserke sveta, potpune autsajderke u finalu.

Da je Poljakinja mnogo iskusnija u ovakvim mečevima videlo se na samom startu. Muhova je stegnuto ušla u finale, pa je Iga rutinski osvojila prvi set sa 6:2, a kada je u drugom delu igre povela sa 3:0, delovalo je da povratka za Čehinju nema.

Ipak, Muhova je od tog trenutka zaigrala dosta bolje, okrenula je tok drugog seta i na kraju stigla do poravnanja - 7:5.

U trećem setu smo videli pravu dramu. Teniserke su se smenjivale u vođstvu, a pobedi je bila bliža češka teniserka, koja je vodila sa 4:3, uz prednost brejka. Ipak, sledi novi preokret, Iga vezuje tri gema i sa 6:4 stiže do osvajanja trećeg seta, a samim tim i titule.

Podsetimo, u velikom muškom finalu se u nedelju sastaju Novak Đoković i Kasper Rud, a meč je zakazan za 14 časova i 30 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading