EMOCIJE POKIDALE ALKARASA! Španac progovorio o povredi i prolasku Đokovića u finale!

Autor:

Sport

09.06.2023

20:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser igraće u finalu Rolan Garosa.

EMOCIJE POKIDALE ALKARASA! Španac progovorio o povredi i prolasku Đokovića u finale!

Foto: Tanjug/AP

Srce je htelo, ali telo nije izdržalo. Povreda je bila jača od Karlosa Alkarasa, koju je doživeo početkom trećeg seta, međutim, i pored toga je Španac odlučio da završi meč do kraja i na sportski način izgubi od prvog reketa Srbije sa 1:3 (3:6, 7:5, 1:6, 1:6).

Novinare je na konferenciji za medije najviše interesovalo šta se dogodilo sa "Karlitosom", tačnije, razlog zbog kojeg je Španac osetio velike probleme sa grčevima u završnici meča.

- Bilo mi je vrlo teško, razočarao sam samog sebe. Ušao sam u meč sa poteškoćama fizičkim, ono što se dešavalo, ali ovakve stvari se dešavaju i moraću da živim sa njima - rekao je Alkaras.

Usledilo je detaljno objašnjenje kako je do svega uopšte i došlo.

- Drugi osećaj je bio je veoma intezivan, počela je prvo da me boli deo noge, a onda i čitava noga. Mislio sam da imam šanse, ali moje telo je počeo čitavo da otkazuje i to je bilo to - nastavlja "Karlitos".

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Do tog trenutka viđen je spektakularan meč.

- Počeo sam vrlo nervozno, dva seta su bila jako intezivna, imali smo sjajne i teške razmene. To su bile kombinacije svega, ali intezivnost je ta koja mi je ostala zapečaćena u glavi.

Naglasio je da mora da izvuče pouke iz svega, da mu se to ne bi ponovilo u godinama koje dolaze.

- Morate da naučite iz ovakvih mečeva, naučio sam lekciju, da mi se ne dešava više ovo. To je nešto sa čime moram da se suočim, sada imam više iskustva u predstojećim mesecima.

Foto: Tanjug/AP

 

Potom je napravio poređenje sa Stefanosom Cicipasom na US openu, kada se Grk suočio sa sličnom situacijom.

- Ne mogu da vam da pravi primer ovoga što osećam, Cicipas je to verovatno imao na US Openu.

Na kraju se osvrnuo i na Novaka Đokovića. Prema njegovim rečima, ne postoji teniser na svetu koji ulazi bez tenzije u meč sa srpskim asom.

- Verovatno! Onaj ko kaže da ulazi bez nervoze protiv Novaka, taj laže! Istina je, sledeći put se nadam da će meč sa Novakom biti nešto drugačiji, ali sada je tako - istakao je Alkaras.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Sneza

09.06.2023 21:49

Izgubio si ha, ha, ha, ha....