DONIJA JE ROĐAK UJEO TOKOM SVAĐE ZA NOGU I UMALO GA UBIO! Zarazio ga je veoma opasnom bakterijom, tako da je doktor imao samo jednu opciju da ga spase! (VIDEO)

Autor:

Svet

09.06.2023

20:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hirurg je morao da ukloni oko 70 odsto tkiva na prednjem delu butine.

DONIJA JE ROĐAK UJEO TOKOM SVAĐE ZA NOGU I UMALO GA UBIO! Zarazio ga je veoma opasnom bakterijom, tako da je doktor imao samo jednu opciju da ga spase! (VIDEO)

Foto: Printskrin/Youtube/WESH 2 News

Donija Adamsa iz Tampa Beja na Floridi ugrizao je rođak kad je hteo da prekine svađu na porodičnom okupljanju i zarazio ga bakterijom koja jede meso. Adams (52) je umalo ostao bez noge nakon što je bakterija ušla u njegovo telo preko otvorene rane od ugriza.

Lekar je srećom brzo reagovao, odveo je Adamsa u operacionu salu, a tako mu nije spasio samo nogu već i život. Hirurg je morao da ukloni oko 70 odsto tkiva na prednjem delu butine.

Adams je najpre pokušao sam da se leči, ali kad je bol nastavila da se pogoršava otišao je u bolnicu gde je dobio vakcinu protiv tetanusa uz neke antibiotike. Infekcija je međutim nastavila da se pogoršava "Trećeg dana noga me je jako bolela. Nisam mogao ni da hodam. Bila je veoma vruća", rekao je Adams za lokalni list VFLA. Adams je na kraju otišao u hitnu pomoć gde je doktor Fric Brink primetio da nešto ozbiljno nije u redu.

- Pogledao sam ga i rekao mu da moram odmah da ga odvedem u operacionu salu - priseća se Brink. Doktor je srećom brzo otkrio da je posredi nekrotizirajući fasciitits, retka i po život opasna bakterijska infekcija, koja izjeda zdravo tkivo tela. Brink veruje da je bakterija došla iz zuba osobe koja je ujela Adamsa.

- Postoji mnogo zaista loših bakterija koje žive između naših zuba u desnima - navodi lekar. Adams je morao da se podvrgne dvema operacijama kako bi uklonio inficirano tkivo sa butine.

- Da sam čekao još jedan dan nakon druge posete hitnoj pomoći verovatno bih izgubio nogu - rekao je Adams. Doktor, međutim, naglašava da Adams ne samo da je mogao da izgubi nogu da je došao dan kasnije, nego bi se i šansa za smrt od septičkog šoka drastično povećala.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading