NEPOZNATO LICE U NOVAKOVOM TIMU! Đoković mu DUGUJE MNOGO, spasao je Srbina u Australiji!

Autor:

Sport

07.06.2023

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uz trećeg tenisera planete nalazi se i jedan čovek za kog šira javnost ne zna.

NEPOZNATO LICE U NOVAKOVOM TIMU! Đoković mu DUGUJE MNOGO, spasao je Srbina u Australiji!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković na terenu "Filip Šatrije"

Novak Đoković nalazi se u Parizu gde će pokušati da osvoji Rolan Garos i stigne do 23. grend slem trofeja u karijeri, te na taj način prestigne Španca Rafaela Nadala na večnoj listi.

Đoković će u polufinalu igrati protiv Karlosa Alkarasa, a šta ga sve čeka na meču koji je na programu u petak možete pročitati OVDE.

Uz Noleta su na ovom turniru standardni članovi tima - Goran Ivanišević, Miljan Amanović i Marko Paniki, ali i jedno lice koje je tu od početka ove godine i turneje u Australiji. U pitanju je doktor Stiven Sasinis Šašjan, čovek koji je bio možda i najzaslužniji za Novakovu dominaciju u Australiji!

Bilo je veliko pitanje da li će Đoković zbog povrede zaigrati u Melburnu, ali je tada na scenu nastupio pomenuti doktor. Stručnjak je primenjene kineziologije i neko ko sa teniserima i teniserka sarađuje od 2016. godine, a Đokovićev kiropraktičar zatražio mu je ekspertizu i dijagnozu za povredu koja je srpskog asa mučila pre Australijan opena.

 

 

Stiven je pomogao i od tada je postao neizostavni deo Noletovog tima.

Zamolili su me da se uključim i pomognem svojim veštinama i tehnikama kiropraktike. Iako je važno razumeti da je u pitanju timski rad, naše veštine su definitivno bile važan dodatak njegovom uspehu sa drugim kombinacijama primenjenih terapija - govorio je Stiven svojovremeno, a objasnio je i šta mu je uloga u timu.

- Imao bih 48 sati između mečeva da ponovo procenim i razradim narednu strategiju. Konstantan pritisak. Bilo je nekih velikih mečeva, morali bismo da ’kopamo’ duboko i radimo kao tim kako bismo smislili narednu fazu. Psihički i fizički ono što je on morao da izdrži nije bilo ništa drugo nego nadljudsko. Niko drugi nije mogao da prebrodi takvu povredu kao on, bilo je fenomenalno. Bio je to vrhunac kada sam stavio sve svoje veštine, svaki deo je korišćen tokom te dve nedelje.

Otkrio je i kako je izgledala njihova saradnja u Australiji.

- Obično bih posle 14.00 ili 15.00 dobio poziv i da bi trebalo da budem na terenu popodne. Nismo znali koliko će biti na turniru, trajalo je dve nedelje. Obično bih otkazivao smene na klinici. Srećom, moji pacijenti su ’praštali’. Cenio sam njihovu podršku i razumevanje.

Stiven je sada standardan deo Novakovog tima i pomaže Srbinu u svim naporima koje ima zbog teških mečeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading