UMESTO U KAPADOKIJI, OD SADA NEZABORAVNO ISKUSTVO DOŽIVITE IZNAD KRČEDINSKE ADE! Do sada neviđena atrakcija nadomak Inđije: Poleću baloni na vruć vazduh! (FOTO)

Autor:

Vesti

13.06.2023

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da biste leteli balonima na vruć vazduh, više ne morate da idete čak do Turske!

UMESTO U KAPADOKIJI, OD SADA NEZABORAVNO ISKUSTVO DOŽIVITE IZNAD KRČEDINSKE ADE! Do sada neviđena atrakcija nadomak Inđije: Poleću baloni na vruć vazduh! (FOTO)

Foto: Turistička organizacija opstine Indjija

Nezaboravno iskustvo letenja balonima na vruć vazduh od sada možete doživeti na Krčedinskoj adi nadomak Inđije.

Projekat "Srpska Kapadokija" realizuje se u saradnji sa direktorom turističke oblasti Kapadokija Sezai Dogruerom, rekao je ranije direktor Turističke organizacije Inđija Milan Bogojević.

U floti je sedam balona od kojih dva mogu da prime po 20 putnika, kao i pet manjih idealnih za porodice jer u njima mogu leteti dvoje odraslih i dvoje dece (starijih od pet godina). U ponudi su letovi utorkom, sredom, subotom i nedeljom od 19 časova.

Sezona letenja biće aktuelna od juna do septembra kada su vremenski uslovi povoljni a priroda u ovom delu Srbije najlepša.

Foto: Turistička organizacija opstine Indjija

Baloni poleću iznad Krčedinske ade

Let sa Ankarom preloman trenutak

 

Kako nam je ranije rekla zamnenica direktora Turističke organizacije Inđija Maja Bošnjak, ideja se rodila se tokom učešća na predstavljanju Srbije u Ankari.

Ideja je nastala pre nekoliko meseci kada je direktor Turističke organizacije Inđija, zajedno sa Turističkom organizacijom Srbije učestvovao na predstavljanju u Ankari, nakon uspostavljanja direktnog leta Beograd-Ankara i otvaranja tog turističkog tržišta - rekla je za Republiku Bošnjak prošle godine.

Pošto Turska ima veoma razvijen turizam, uspostavljani su bitni kontakti tom prilikom i stvorila se ideja da se prostor Krčedinske ade iskoristi u te svrhe.

Kako bismo ispitali mogućnosti i izvodljivost, obratili smo se dalje svim relevantim institucijama: Hidrometeorološkom zavodu, Direkciji za civilno vazduhoplovstvo i drugima - rekla je.

Foto: Turistička organizacija opstine Indjija

Baloni poleću iznad Krčedinske ade

Prvi probni let

U okviru pripremnih radnji na realizaciji projekta „Srpska Kapadokija“ na Krčedinskoj adi izveden je i prvi probni let balonom. Testirani su slobodan i vezani let, kako bi se na licu mesta mogle oceniti mogućnosti leta u odnosu na opšte meteorološke uslove lokaliteta i uslove tla.

Obavljen je jedan probni let sa jedinim balonom koji postoji u Srbiji, a koji se ne koristi u komercijalne svrhe i u svrhu turizma - ispričala nam je Bošnjak i dodala je zaključeno da su uslovi bili odlični. 

Brzina vetra je mala u jutarnjim časovima kada se letovi praktikuju i zaključeno je da postoje uslovi da se na tom prostoru letovi realizuju. -

Iz Turističke organizacije Inđija su naveli i da su nakon toga posetili Kapadokiju i fabriku balona, kako bi se upoznali sa samim procesom, logistikom i tehničkim uslovima, a ističu i da se za čitav projekat zauzeo i ambasador Srbije u Turskoj Zoran Marković.

Za 50 e nezaboravno iskustvo

Cena karata za ovu potpuno novu turističku atrakciju iznosiće 5.940 dinara po osobi.

Iz Turističke organizacije Inđija napominju da se do Krčedinske ade može doći jedino vodenim putem. Preporučuje se prevoz od hotela Monogram river (nekadašnji hotel Božić) smeštenog na obali Dunava kod Beške. Cena povratne karte za prevoz Dunavom iznosi 500,00 dinara po osobi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading