PISANJE ISTORIJE: Srbija nosi DVA TROFEJA sa Rolan Garosa?

Autor:

Sport

07.06.2023

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored Novaka Đokovića u Parizu je zablistala i juniorka Teodora Kostović.

PISANJE ISTORIJE: Srbija nosi DVA TROFEJA sa Rolan Garosa?

Foto: Tanjug

Novak Đoković igra fenomenalan turnir u Parizu, te je uz samo jedan izgubljen set stigao do polufinala Rolan Garosa gde će u petak igrati protiv Karlosa Alkarasa.

Đoković će pokušati da ispiše istoriju i osvoji 23. grend slem pehar, te prestigne Rafaela Nadala po broju trofeja na najvažnijim turnirima u svetu tenisa, a veoma lako može da se desi da Srbija iz Pariza dočeka dve titule.

Mlada srpska teniserka Teodora Kostović nastavila je sa fenomenalnim partijama na juniorskom Rolan Garosu, pa se plasirala u osminu finala ubedljivom pobedom protiv Tamare Kostić (6:1, 6:3).

Ima najviše ciljeve talentovana Teodora, a to je i najavila u razgovoru za srpske medije.

Kako ja igram, tako će da bude. U svim mečevima generalno, ne samo u ovom. Ako igram svoj najbojli tenis, niko mi ništa ne može - rekla je ona samouvereno.

Ostali su u prilici da se bore za titulu samo Teodora i Novak.

- Po meni to je normalno stanje. Navijam za Noleta, podržavam ga, očekujem da ćemo zajedno igrati finale i nositi pehare u Srbiju - najavila je mlada srpska teniserka.

Republika

Foto: Tanjug

Novak može da bude ponosan na Teodoru

 

Teodori je ovo prvi nastup na grend slemu, a već jednom je doživela razočaranje.

- Bila sam na US openu prva alternativa, došli smo do Njujorka i rekli su mi da neću igrati, jer nisam upala u kvalifikacije. Posle toga sam tri dana plakala i rekla da nema veze i da će biti još grend slemova, evo dočekali smo ga.

Naredna rivalka joj je Ruskinja Alisa Oktiabreva.

- Dobre smo drugarice. Videćemo, ne znam je ovako, nisam je gledala kako igra. Kao ličnost je super devojka, ima dobre rezultate, očekujem dobar meč - zaključila je Teodora Kostović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading