DOMINACIJA U PARIZU: Sabalenka bez izgubljenog seta do POLUFINALA!

Autor:

Sport

06.06.2023

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beloruskinja je izborila plasman među najbolje četiri teniserke.

DOMINACIJA U PARIZU: Sabalenka bez izgubljenog seta do POLUFINALA!

Foto: Tanjug/AP

Arija Sabalenka

Arina Sabalenka, drugi nosilac u ženskoj konkurenciji na Rolan Garosu, uspela je da izbori plasman u polufinale, pošto je sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4, savladala Ukrajinku Elinu Svitolinu.

Beloruskinja je prvi set prelomila brejkom u devetom gemu, a zatim je odličnim servis gemom stigla do osvajanja prvog seta, osvojivši taj deo igre sa 6:4.

U drugom setu smo videli veću borbu, a prvi brejk je napravila Svitolina, koja je povela sa 2:0. Ipak, više od toga nije mogla, Arina je vezala dva brejka, okrenula drugi set, a zatim identičnim reultatom kao u prvom rešila i drugi set u svoju korist, čime je i peti duel u nizu na Rolan Garosu dobila sa 2:0.

Duel je obeležilo i ponašanje Svitoline, koja je po okončanju meča odbila da se rukuje sa svojom rivalkom, što je izazvalo oštro negodovanje pariske publike.

U polufinalu će Sabalenka igrati sa Čehinjom Karolinom Muhovom, koja je ranije tokom dana bila bolja od Anastasije Pavljučenkove, takođe sa 2:0.

Ostala četvrtfinala su na programu sutra, a u njima se sastaju Iga Švjontek i Koko Gof, odnosno Beatriz Hadad Maja i Ons Žabur.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading