DRAMA U PARIZU: Prvi favorit NAPUSTIO Rolan Garos!

Autor:

Sport

31.05.2023

19:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šokantan poraz u prestonici Francuske.

DRAMA U PARIZU: Prvi favorit NAPUSTIO Rolan Garos!

Foto: Tanjug/AP

Rolan Garos

Karolina Garsija, verovatno i najveća šansa Francuske da dođe do trofeja na Rolan Garosu, poražena je na samom startu drugog grend slema u sezoni.

Bolja od nje je bila Ana Blinkova, sa 2:1 (4:6, 6:3, 7:5), u meču koji je trajao gotovo tri sata.

Sjajna Francuskinja, inače peti nosilac u ženskoj kokurenciji, je na pravi način započela okršaj na terenu "Filip Šatrije", pošto je prvi set rešila u svoju korist, a protivnici je oduzela servis i na početku drugog dela igre.

Ipak, u tom trenutku kreće njen ponor, Blinkova vezuje pet gemova, stiže do drugog seta, a zatim u pravoj drami osvaja i treći set, nakon što je iskoristila devetu meč loptu i na taj način rastužuje navijače na najvećem terenu ovog kompleksa. Takođe, ona je prvi veliki favorit koji je napustio takmičenje u ženskoj konkurenciji na ovom grend slemu. 

Što se ostalih favorita tiče, dalje je prošla i Beloruskinja Arina Sabalenka, druga nositeljka na Rolan Garosu, koja je sa 7:5, 6:2 porazila svoju sunarodnicu Irinu Šimanovič.

U treće kolo je prošla i Džesika Pegula, treći nosilac, nakon što joj je Kamila Đorđi predala na kraju prvog seta, kao i Darija Kasatkina, deveti favorit turnira u Parizu, koja je u derbiju dana porazila Marketu Vondroušovu sa 2:0 (6:3, 6:4). U trećem kolu ćemo gledati i nekadašnju treću teniserku sveta, Elinu Svitolinu, koja je sa 2:1 porazila Storm Hanter.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading