NOVAČE, PAZI SE! Alkaras MELJE i ne staje! Pregažen i Kanađanin! Sada ga čeka rival koji mu je naneo NAJTEŽI ožiljak!

Autor:

Sport

02.06.2023

22:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser Karlos Alkaras plasirao se u osminu finala Rolan Garosa, pošto je pobedio Denisa Šapovalova iz Kanade sa 3:0 (6:1, 6:4, 6:2).

NOVAČE, PAZI SE! Alkaras MELJE i ne staje! Pregažen i Kanađanin! Sada ga čeka rival koji mu je naneo NAJTEŽI ožiljak!

Foto: Tanjug

Za samo dva sata, prvi teniser sveta je preslišao Kanađanina, iako se očekivao veći otpor 32. igrača ATP liste.

Brutalni Alkaras nije imao milosti prema Šapovalovu, koga je u bukvalnom smislu reči pregazio u prvom setu, prepustivši mu samo jedan gem.

Brejkovima u drugom i četvrtom poenu, "Karlitos" je stigao do ubedljivih 4:0 i rutinskom igrom priveo uvodni period kraju.

Nešto jači otpor pružio je Denis u drugom setu, kada se predstavio u pravom svetlu. Na opšte iznenađenje iznenadio je Alkarasa odmah na početku i brejkom došao do vođstva od 2:0.

Bila je to ozbiljna opomena za momka iz Mursije, koji se uozbiljio i odmah vratio izgubljeno, ali je na ribrejk Karlosa odgovorio Šapovalov - ribrejkom! I zatim poveo sa ubedljivih 4:1.

Foto: Tanjug

Denis Šapovalov

Potom je usledio strmoglav pad u igri Kanađanina, pa je Španac sa pet vezanih gemova ipak uspeo da osvoji set neverovatnim preokretom i trijumfovao sa 6:4.

Alkaras se revanširao Šapovalovu u sedmom i devetom gemu, što je bilo dovoljno za potpuni sunovrat Denisa i vođstvo od 2:0.

Indisponirani Kanađanin je već na početku trećeg seta izgubio svoj servis, a onda i u petom gemu kada je Karlitos imao ogromnih 4:1 i sigurnom igrom drugu meč loptu pretvorio u plasman među 16 najboljih u Parizu.

Naredni rival Španca biće Italijan Lorenco Muzeti, koji je Alkarasu u jedinom međusobnom duelu naneo poraz u finalu Hamburga prošle godine (6:4, 6:7, 6:4), kada je i osvojio titulu u Nemačkoj.

Ovakvim igrama Karlosa ne raduje se najbolji srpski teniser Novak Đoković, kome je prvi reket sveta najveći konkurent za pehar u Bulonjskoj šumi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading