FOKINA JE PRECRTAN! Đoković otkrio na koga je PONOSAN i šta mu je najveći PRIORITET!

Autor:

Sport

02.06.2023

19:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser igraće u osmini finala Rolan Garosa.

FOKINA JE PRECRTAN! Đoković otkrio na koga je PONOSAN i šta mu je najveći PRIORITET!

Foto: Tanjug

Maksimalnom pobedom nad Alehandrom Davidovičem Fokinom, prvi reket Srbije Novak Đoković plasirao se među 16 najboljih na drugom grend slemu ove sezone.

Iako je u prva dva seta igrao dva taj-brejka, koja je rešio u svoju korist, Nole je u trećem periodu potpuno deklasirao Španca i izborio ulazak u osminu finala.

Posle meča najbolji teniser ikada izneo je svoje viđenje okršaja:

- Znao sam da će biti težak meč, samo dva seta igrali smo tri sata. Fokina je jedan fantastičan borac, fantastičan igrač. Nema mnogo slabosti u igri, čestitke kako se borio, igrao je stvarno sjajno - rekao je Novak Đoković slavnom Aleksu Koreči pred kamerama Eurosporta.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Osvrnuo se potom da li mu je ovaj meč, zbog trajanja i neizvesnosti, koristio kao nešto što ga u nastavku takmičenja na Rolan Garosu čeka sve više.

- Pobeda je pobeda, morate da budete spremni za ovo. Moramo svi da verujemo u sebe i postignemo najviše što možemo. Zbog toga sam najviše ponosan na sebe - dodao je Nole i našalio se na račun poznavanja francuskog jezika:

- Još trazim profesora francuskog.

Na kraju je Đoković dodao:

- Bilo je emotivno, potrebno je mnogo mirnoće. Tri sata za dva seta to je naravno mnogo energije, moj prioritet je u ovom trenutku da se oporavim za narednu rundu, dobro je što imamo dan pauze - istakao je Novak posle trijumfa nad Špancem.

Protivnik srpskog asa u osmini finala biće bolji iz duela Huan Pablo Varilja (Peru) - Hubert Hurkač (Poljska).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading