ŠAMPIONSKI PUT TEMPA IZ SEFKERINA: U klubu ne planiraju da se zadržavaju u drugoj ligi, cilj je povratak u PFL! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

02.06.2023

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Renoviranje stadiona u Sefkerinu će biti gotovo do početka sledeće sezone!

ŠAMPIONSKI PUT TEMPA IZ SEFKERINA: U klubu ne planiraju da se zadržavaju u drugoj ligi, cilj je povratak u PFL! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Tempo Sefkerin

Poslednjeg vikenda meseca maja odigrani su mečevi poslednjeg kola ligaškog dela prvenstva Opštinske lige Pančevo-Kovin-Kovačica-Opovo, titulom prvaka "okitio" se Tempo iz Sefkerina.

Republika

Posle dve sezone u oštinskom rangu, i prošlogodišnje druge pozicije ekipa iz Sefkerina je uspela da se domogne ove takmičarske godine prvog mesta i da se plasira u Drugu južnobanatsku ligu.

Dogovor od samog starta nedavno završene sezone bio je da se pre svega isprave greške iz prethodne takmičarske godine koje su ih na kraju i koštale plasman u viši rang, tadašnji prvak je imao samo bod više u odnosu na Sefkerince.

Od prvog ligaškog meča igrači Tempa su krenuli u "šestoj brzini" i uspeli su u visokom ritmu da u prvih pet kola zabeleže isto toliko trijumfa. Na gostovanje u Sakulama su krenuli sa velikim ambicijama, ali su u šestom kolu upisali poraz od 3:0 protiv Borca. Gotovo da se ekipa nije oporavila od tog šoka, usledio je novi, u Dubovcu je upisan remi, 4:4. Prvi deo prvenstva Tempo je završio na drugoj poziciji sa dva boda zaostatka u odnosu na lidera.

Za vreme zimske pauze igrački kadar je ojačan dolaskom Mirka Plavšića, Petra Uzelca, Miodraga Kozlovačkog, Lazara Anastasijevića, Nikole Dimitrova i Lazara Jovanovića. Za šefa stručnog štaba postavljen je Nebojša Petrović - Maradona, veliko ime u okolini, a i šire. Pred početak prolećnog dela, pred igračima i trenerom je postavljen jasan cilj, a to je prva pozicija i direktan plasman u viši rang.

Već tokom pripremnog perioda videlo se da su "kockice" u Sefkerinu sklopljene i da će Tempo tokom proleća igrati dosta bolje u odnosu na jesenji deo. 

Na otvaranju prolećnog dela, nešto teže od očekivanog savladana je Vojvodina iz Crepaje golovima u finišu meča, 2:0, ali je to "probudilo" igrače i od tada je krenuo niz trijumfa.

Derbi sa liderom na tabeli dočekan je pred prepunim tribinama u Glognju, oko 400 navijača ispratilo je susret u kojem je Tempo ispratio Borac sa sedam golova u mreži. Do kraja prvenstva, nastavljen je niz pobeda što je dovelo do promocije tima iz Sefkerina u šampiona lige.

Igrači tima iz Sefkerina su mrežu protivnika tokom šampionskog puta zatresli u 67 situacija, dok je njihov golman savladan 23 puta. Najbolji strelac ekipe je Zvonko Jakovljević sa 16 golova, prati ga Uroš Mladenović sa pet manje, odnosno Aleksandar Radomirović sa osam.

Po oceni igrača i navijača, Mirko Plavšić, zadnji vezni Tempa je fudbaler koji je najviše napredovao i koji je konstantno pružao visok stepen igre. Trenutno se svi fudbaleri nalaze na odmoru, a početkom jula zakazane su pripreme za početak naredne sezone.

Već sada u klubu razmišljaju o predstojećoj sezoni, planovi su manje-više isti, Tempo će pokušati da napadne prvo mesto na tabeli i da se vrati u PFL Pančevo iz odakle je ispao 2014. godine.

Uspeh igrača Tempa je još veći imajući u vidu da su sve utakmice ove sezone igrane van Sefkerina zbog renoviranja njihovog stadiona. Do jeseni bi svi radovi oko terena trebali biti gotovi, pa će samim tim ekipa u "svom domu" igrati viši rang.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading