NOVA SENZACIJA U PARIZU! Nekada je POBEĐIVAO Novaka, sada je ISPAO na startu!

Autor:

Sport

28.05.2023

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portugalski teniser Nunjo Borgeš plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je pobedio Amerikanca Džona Iznera sa 3:2 (6:4, 5:7, 7:6, 4:6, 7:6).

NOVA SENZACIJA U PARIZU! Nekada je POBEĐIVAO Novaka, sada je ISPAO na startu!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Maratonski meč je trajao čak četiri časa, a trenutno 80. igrač ATP liste je posle velike borbe savladao nekada osmog tenisera sveta, koji je tokom karijere dva puta uspevao da pobedi i najboljeg srpskog igrača Novaka Đokovića (u njihovih 12. međusobnih duela).

Samo jedan brejk u prvom setu, načinjen u trećem gemu za vođstvo od 2:1, bio je dovoljan Borgešu da dobije uvodni period sa 6:4. Do kraja ovog dela Portugalac je sačuvao prednost i trijumfovao.

Ista situacija viđena je i u drugom setu, samo što je Izner do jedinog brejka došao u odlučujućem 12. gemu, koji mu je doneo slavlje od 7:5 i izjednačenje.

Što se tiče trećeg seta, usledio je po jedan brejk na obe strane, te je taj-brejk odlučivao o pobedniku ovog dela igre.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Džon Izner

Više znanja pokazao je Borgeš koji je čak tri puta iznenadio Amerikanca i ponovo preuzeo vođstvo u setovima (7:3).

Nije se predavao Džon Izner, naredni set rešio je u svoju korist brejkom u trećem gemu, koji mu je doneo 2:2, pa je odluka pala u poslednjem petom setu.

Taj-brejk je ponovo odlučivao ko će u drugo kolo, a Nunjo Borgeš je od neverovatnih devet brejkova, koliko je viđeno u ovom periodu, napravio pet, što je bio jedan više od američkog tenisera. Taman toliko da slavi sa 11:9 i posle maratona prođe u narednu rundu.

Tamo će igrati protiv pobednika meča između 32. nosioca Bruna Zapate Miralješa iz Španije ili čuvenog Argentinca Dijega Švarcmana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading