NOVAK DOBIJA ENERGIJU IZ VISOKOG! Semir Osmanagić poslao BRUTALNU PODRŠKU Đokoviću pred Rolan Garos!

Autor:

Sport

26.05.2023

23:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije pitanje da li je bolji od rivala, već samo da li mu nešto drugo odvlači pažnju, kaže Đokovićev prijatelj pred Rolan Garos

NOVAK DOBIJA ENERGIJU IZ VISOKOG! Semir Osmanagić poslao BRUTALNU PODRŠKU Đokoviću pred Rolan Garos!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Semir Osmanagić

Najbolji teniser u istoriji Novak Đoković u ponedeljak počinje takmičenje na Rolan Garosu mečom protiv mladog američkog igrača Aleksandra Kovačevića, a podršku u nastojanjima da osvoji rekordni 23. grend slem trofej dobio je od svog prijatelja Semira Osmanagića.
Istraživač i arheolog u više navrata je ugostio Noleta u Bosanskim piramidama sunca, nedaleko od gradića Visoko u BiH, a upravo odatle mu putem Srpskog telegrafa poručuje:

- Novače, ti si naš ponos! To kako živiš i radiš je za ponos. Želim mu svu sreću na Rolan Garosu i da oseti mnogo dobre energije koju mu odavde šaljem.

Zatim Osmanagić nastavlja priču:

- Ima izuzetno izazovnu sezonu. Rolan Garos, Vimbldon, Sinsinati, US open, Šangaj, pa Torino. Očekujem da mu kao cilj ove godine bude osvajanje barem još jednog grend slema. Na taj način će i definitivno postati najuspešniji svetski teniser u istoriji. Sve što je dosad uradio, naročito broj nedelja na teniskom krovu, za gotovo sve igrače u budućnosti je nedostižno. Stoga, Novak će još dugo nositi atribut najbolje u tenisu svih vremena. S obzirom na sportske obaveze, porodicu i razne projekte, a za razliku od mlađih tenisera, on ima i druga interesovanja. Nije mogao 100 odsto da trenira, imao je povredu i nešto manje mečeva, što je uzrok ispadanja u ranim fazama nekih od turnira. Ali zbog svih ostalih elemenata, neverovatne fizičke pripremljenosti, emotivne snage i stabilnosti, duhovnog balansa, još dugo će biti na vrhu svetskog tenisa. U njegovom slučaju nije pitanje da li je od nekoga bolja ili spremniji, već da li ima neko drugo interesovanje koje mu može odvući pažnju.

Nakon osvajanja Australije krajem januara Đoković je ostao bez titula na turnirima u Dubaiju (polufinale), Monte Karlu (osmina finala), odnosno Banjaluci i Rimu (četvrtfinala). Međutim, Osmanagić veruje da se bliži kraj tog posta.

- Mislim da je spreman. Trenira jako, fokusiran je i, uz malo sreće, može do podviga kao u Australiji. Normalno je da slabije rangirani igrači obično protiv njega odigraju partiju života, a oni malo stariji teže da mu uzmu skalp. Ali pita se samo Novak. Ako nije fokusiran, pobedi sam sebe - kaže naš sagovornik.

Čekamo te na leto u tvom utočištu

Novak je više od pet puta bio Osmanagićev gost u Visokom, gde uživa u prirodi i pronalazi mir.
 
- Naravno da smo u kontaktu. Uvek želimo da ga vidimo u njegovom utočištvu u Visokom. Nadam se da će to ponovo biti ovog leta - zaključio je Semir Osmanagić.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading