KRAJ! Novak IZBAČEN sa Rolan Garosa!

Autor:

Sport

24.05.2023

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači se hvataju za glavu.

KRAJ! Novak IZBAČEN sa Rolan Garosa!

Foto: Tanjug/AP

Austrijski teniser Juri Rodionov je obezbedio sebi mesto u trećem kolu kvalifikacija za Rolan Garos, pošto je savladao svog zemljaka Denisa Novaka sa 2:1 (2:6, 6:3, 6:4).

Novak je bolje započeo meč i sa ubedljivih 6:2 je stigao do prvog seta protiv igrača kog je savladao u oba dosadašnja međusobna duela. Činilo se da će ovo biti i treća pobeda za Denisa, u isto toliko odigranih mečeva, ali tako nije mislio Rodionov.

Iako je Novak bolje krenuo i drugi set, pošto je odmah stigao do brejka, u nastavku smo videli totalno drugačiju sliku na terenu. Rodionov je ubrzo vratio brejk, a zatim je još jednom svom rivalu oduzeo servis i stigao do poravnanja u setovima.

U trećem, odlučujućem setu smo videli pravu borbu, a presudio je jedan brejk. Napravio ga je bolje plasirani Austrijanac na ATP listi i tako sebi obezbedio mesto u poslednjoj rundi kvalifikacija, a istovremeno je Novaka izbacio sa ovogodišnjeg Rolan Garosa.

Foto: Tanjug/AP

Denis Novak, austrijski teniser

Novak ni prethodne dve sezone nije igrao u Bulonjskoj šumi, a najbolji plasman mu ostaje prvo kolo, još davne 2020. godine.

Što se tiče poslednjeg, trećeg kola kvalfikacija, Juri Rodionov će igrati protiv boljeg iz duela u kom se sastaju Francuz Luka Puj, odnosno Cun Hsin Ceng, sa Kineskog Tajpeha.

Podsetimo, ranije tokom dana je svoje mesto u trećoj rundi kvalifikacija obezbedio i Hamad Međedović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading