NEDOSTAJAĆEŠ NAM, VEČITI KRALJU ŠLJAKE: Nadal ŠOKIRAO teniski svet, legende se ne mire sa njegovom odlukom!

Autor:

Sport

19.05.2023

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čeka nas najčudniji Rolan Garos u poslednjih dvadeset godina.

NEDOSTAJAĆEŠ NAM, VEČITI KRALJU ŠLJAKE: Nadal ŠOKIRAO teniski svet, legende se ne mire sa njegovom odlukom!

Foto: Tanjug/AP

Badal sa peharom Rolan Garosa

Španski teniser Rafael Nadal potvrdio je da ove sezone neće učestvovati na Rolan Garosu, što će biti prvi put u karijeri da će propustiti turnir u Bulonjskoj šumi.

Nadal nije igrao još od januara, kada je poražen u drugom kolu Australijan open od Mekenzija Mekdonalda, rezultatom 3:0, a od tog trenutka ga nismo videli na terenima širom sveta.

Prvo je otkazao turneju po Americi, zatim se očekivao njegov nastup na nekim mastersima na šljaci, ali je redom otkazivao Monte Karlo, Madrid, Rim, kao i turnir u Barseloni, a za kraj je stigla i objava da "kralja šljake" nećemo videti ni u Parizu, na njegovom omiljenom turniru.

Jasno je da je teniski svet u šoku što čuvenog Španca neće videti u Parizu, a povodom toga se oglasio i Rod Lejver, legendarni australijski teniser.

- Nedostajaćeš ove godine na Rolan Garosu, Rafaele, večiti kralju šljake. Tvoja neverovatna fizička snaga, borbeni duh i posvećenost tenisu je neprevaziđena u modernoj eri. Odmori se, prijatelju. Radujem se da te uskoro vidim, na terenu ili van njega - poručio je Lejver.

Foto: Tanjug/AP

Rod Lejver

Zbog izostanka sa drugog grend slem turnira u sezoni, Nadal će ispasti van najboljih sto tenisera sveta, što deluje nezamislivo, pošto se do pre samo nekoliko meseci borio za prvo mesto na ATP listi.

Rolan Garos ove godine počinje 28. maja, a veliko finale će biti odigrano 11. juna. Šansa za Novaka Đokovića da osvoji 23. grend slem titulu i izbije na prvo mesto večne liste i u toj kategoriji, pošto trenutno on i Nadal imaju po 22 osvojena najveća turnira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading