LOŠE VESTI IZ RIMA! Novaku ugroženo i drugo MESTO!

Autor:

Sport

18.05.2023

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u polufinale Mastersa u Rimu, pošto je savladao Nemca Janika Hanfmana sa 2:0 (po setovima 6:2, 6:2).

LOŠE VESTI IZ RIMA! Novaku ugroženo i drugo MESTO!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Furioznom igrom Rus je preslišao 101. igrača sveta, koji nije uspeo da protiv favorizovanog Medvedeva ni razmisli o stvaranju nove senzacije u italijanskoj prestonici.

Meč je počeo sa tri vezana brejka. Najpre je Danil pokazao superiornost od prvog gema i oduzeo servis rivalu, da bi Nemac odgovorio ribrejkom izjednačivši na 1:1, a potom je ruski teniser drugi put zaredom pokazao razliku u klasi za 2:1.

Do kraja prvog perioda, Danil Medvedev je i u petom gemu iznenadio Janika Hanfmana, stekao ubedljivih 4:1 i posle toga rutinski priveo uvodni deo kraju.

Poput prvog, i drugi set je krenuo brejkom Medvedeva za vođstvo 1:0, da bi Danil još jednom u petom poenu oduzeo servis Nemcu, koji je nakratko uspeo da se vrati i smanji na 4:2, ali je Rus odmah uzvratio ribrejkom i poveo sa 5:2 i onda odservirao za plasman u finale Mastersa u Rimu.

Foto: Tanjug

 

Protivnik Danila Medvedeva u polufinalu na "Foro Italiku" biće bolji iz duela Hrvata Borne Ćorića i Grka Stefanosa Cicipasa.

Grčki as brani prošlogodišnje finale u kome je poražen od Novaka Đokovića, dok je srpski as ove sezone završio učešće u četvrtfinalu porazom od Holgera Rune iz Danske. Mladi Danac će u skandinavskom okršaju igrati protiv Norvežanina Kaspera Ruda.

Inače, Noletu nikako ne odgovara da Medvedev podigne pehar u Rimu, pošto bi u tom slučaju Đoković pao čak na treće mesto ATP liste, budući da ga je već na samom startu Mastersa pretekao Španac Karlos Alkaras i zaseo na čelo najboljih tenisera sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Rada

19.05.2023 16:36

Neće Danil osvojiti,već mali Rune.