KRAJ U PRESTONICI! Novak doživeo TEŽAK poraz - IZBAČEN sa turnira!

Autor:

Sport

17.05.2023

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije uspeo da preokrene situaciju na terenu.

KRAJ U PRESTONICI! Novak doživeo TEŽAK poraz - IZBAČEN sa turnira!

Foto: Tanjug/AP

Teniski teren

Austrijski teniser Denis Novak poražen je u osmini finala čelendžera u Tunisu, pošto je poražen od Damira Džumhura sa 2:0, po setovima 6:4, 6:0.

Mučio se Novak tokom celog prvog seta, Džumhur mu je pritiskao servis konstantno, što mu se isplatilo u petom gemu, kada je napravio brejk. Ipak, austrijski igrač se vratio u set, brejknuo je rivala i stigao na 4:4, ali tu kreće njegov strmoglav pad.

Prvo je popustio, već u narednom gemu, a zatim je Džumhuru omogućio da odservira za prvi set i dođe do velike prednosti.

Ispostavilo se da je to ključni trenutak meča, pošto je u nastavku teniser iz Bosne i Hercegovine osvojio svih šest gemova i bez problema izborio plasman u četvrtinu finala. Frapantno zvuči podatak da je Austrijanac u drugom setu uspeo da osvoji svega šest poena.

Foto: Starsport

Damir Džumhur

Džumhur je pobedom izborio plasman u četvrtfinale turnira, gde će igrati protiv Jespera de Jonga ili Aleksandra Vajsa.

Inače, ovo je bio tek drugi Novakov turnir nakon povratka na teren posle povrede. Pre turnira u Tunisu, igrao je i na čelendžeru u Mathauzenu, gde je poražen od Hamada Međedovića u trećem kolu.

On je u februaru doživeo dvostruki prelom zgloba u nozi, te je naredna dva meseca proveo u svom krevetu. Ipak, deluje da stvari idu na bolje, pa ćemo ga možda videti i u kvalfikacijama za predstojeći Rolan Garos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading