SENZACIJAMA U RIMU NEMA KRAJA! Ispao još jedan FAVORIT! Eliminisao ga 101. na svetu!

Autor:

Sport

16.05.2023

20:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski teniser Andrej Rubljov eliminisan je sa Mastersa u Rimu, pošto je poražen od Nemca Janika Hanfmana sa 1:2 (6:7 (5:7), 6:4, 3:6).

SENZACIJAMA U RIMU NEMA KRAJA! Ispao još jedan FAVORIT! Eliminisao ga 101. na svetu!

Foto: Tanjug/AP

Očekivalo se da osvajač mastersa u Monte Karlu i finalista Serbia opena u Banjaluci, lako izađe na kraj sa 101. teniserom sveta.

Hanfman, međutim, nije mislio tako, pa je od početka pokazao mnogo bolji tenis od Rusa.

Nemački as je u prvom setu propustio tri brejk lopte i nije uspeo da iznenadi Rubljova, koji nije imao rešenja za Janikov servis. Nije bilo iznenađenja do taj-brejka, a onda je Hanfman pokazao veće strpljenje i znanje, trijumfovavši sa 7:5.

Foto: Tanjug

Janik Hanfman je priredio senzaciju u Rimu

Naljutio se Rubljov i u drugom setu pokazao zašto je na šestom mestu ATP liste. Dovoljan mu je bio samo jedan brejk, koji je napravio u prvom gemu, a potom ga održao do kraja ovog dela igre, ne dozvolivši Hanfmanu da ga ozbiljnije ugrozi i dođe do brejk prilike.

Ipak, u odlučujućem periodu, Janik je napravio brejk u šestom gemu i čuvao ga do kraja odlučujeg seta, pa je izborio plasman u prvo četvrtfinale nekog mastersa.

Protivnik Janika Hanfmana u borbi za polufinale biće pobednik meča između Rusa Danila Medvedeva i Nemca Aleksandera Zvereva.

Republika

Foto: Tanjug

Andrej Rubljov

Novak Đoković je plasman među osam najboljih obezbedio pobedom nad Britancem Kameronom Norijem, pa će za mesto među četiri najbolja igrati protiv Holgera Runea iz Danske koji je savladao Australijanca Alekseja Popirina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading