KO JE TENISKI GOAT? Novak Đoković tek PETI u istoriji!

Autor:

Sport

15.05.2023

07:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin je daleko iza konkurencije po jednom statističkom parametru.

KO JE TENISKI GOAT? Novak Đoković tek PETI u istoriji!

Foto: Starsport

Novak Đoković

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Mastersa u Rimu gde će mu rival biti 13. nosilac Kameron Nori.

Nole je na putu ka meču protiv Britanca upisao dve pobede - pali su Tomas Martin Ečeveri (7:6, 6:2) i Grigor Dimitrov (6:3, 4:6, 6:1), te je Đoković uspeo da stigne do 1050. pobede u karijeri.

Ipak, i pored toga što je ovo zaista velika brojka, Nole je tek peti teniser u istoriji po broju pobeda u karijeri i to je jedan od statističkih podataka zbog kojih i dalje nije "GOAT".

Republika

Foto: Starsport

Novak Đoković

 

Ispred Đokovića su i Rodžer Federer i Rafael Nadal, ali i još dva igrača - neprikosloveni Džimi Konors, kao i Ivan Lendl.

Trenutno stanje na ovoj listi izgleda ovako:

1. Džimi Konors 1.274 pobede

2. Rodžer Federer 1.251 pobeda

3. Rafael Nadal 1.068 pobeda

4. Ivan Lendl 1.068 pobeda

5. Novak Đoković 1.050 pobeda

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Nema sumnje da bi situacija bila daleko drugačija da je Novaku dopušteno da učestvuje na svim turnirima na kojima je planirao da igra, ali je Đoković i na ovoj listi u samom vrhu i pored brojnih saplitanja.

I pored toga što nema najviše pobeda, Đoković je bolji od pomenutih tenisera po drugom zanimljivom parametru. Naime, Nole ima najmanje poraza od svih navedenih (samo 209) i na toj listi je ispred Rafaela Nadala (220), Ivana Lendla (242), Rodžera Federera (275) i mnogih drugih. Manje poraza od Novaka u svojoj karijeri upisao je Džon Mekinro (198), ali i na daleko manje odigranih mečeva (Nole odigrao 1.259, Mekinro 1.081).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading