KATASTROFA! Kraj za najboljeg!

Autor:

Sport

06.05.2023

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Užasna vest za srpskog asa.

KATASTROFA! Kraj za najboljeg!

Foto: Tanjug/AP

Filip Krajinović i Novak Đoković

Srpski teniser Filip Krajinović poražen je u polufinalu Čelendžera koji se igra u Pragu.

Iako polufinale ne zvuči toliko loše, koliko je ovo zapravo loš rezultat za Fiću jasno oslikava činjenica da je on bio prvi nosilac, kao i to da je bio jedini Top 100 teniser na turniru, odnosno po renkingu ubedljivo najbolji.

Bolji od Srbina u borbi za finale bio je sedmi nosilac Švajcarac Dominik Striker, koji je 129. na ATP listi, odnosno tačno 50 mesta slabije rangiran od Krajinovića.

Švajcarski as je slavio rezultatom 2:1 (7:5, 5:7, 6:3), posle dva sata i 21 minuta igre.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Filip Krajinović

Filip je bolje ušao u meč, prvi je došao do brejka i imao je prednsot od 5:3 u uvodnom setu. Međutim, tada je potpuno stao i Dominik je sa četiri vezana osvojena gema došao do vođstva u setovima.

U drugom setu je Striker bio nešto bolji, ali je Krajinović bio smireniji i odlučniji u najvažnijim momentima. Srbin je uspeo da spase čak 10 brejk lopti, a pri rezultatu 5:5 je uspeo da oduzme servis protivniku, što je bilo ključno za osvajanje seta i uvođenje meča u treći, odlučujući.

Ipak, umesto da Fića nastavi tamo gde je stao u završnici drugog seta, desilo se totalno suprotno. Švajcarac je furioznom igrom poveo sa 5:0, a srpski igrač je do kraja uspeo samo da ublaži rezultat trećeg seta.

Striker će se za pehar u prestonici Češke boriti sa Sebastijanom Ofnerom iz Austrije, koji je sa 2:1 (7:6, 0:6, 6:3) pobedio Slovaka Lukasa Klajna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading