ĐOKOVIĆ PONIŽEN PRED ROLAN GAROS: Organizatori GURAJU Nadala do titule?

Autor:

Sport

24.04.2023

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser je ponovo u centru pažnje.

ĐOKOVIĆ PONIŽEN PRED ROLAN GAROS: Organizatori GURAJU Nadala do titule?

Foto: www.profimedia.rs

Đoković i Nadal

Sve je bliži početak Rolan Garosa, drugog grend slema u sezoni, koji će se ove godine održati u Parizu, od 28. maja do 11. juna.

Poznato je da za razliku od Vimbldona, u Parizu nema privilegija kada je u pitanju određivanje liste nosilaca, već na to samo utiče pozicija na ATP listi.

Ipak, Patrik Mekinro smatra da to nije ispravno, i da bi Rafaelu Nadalu trebalo omogućiti da bude jedan od prva dva nosioca u Bulonjskoj šumi.

- Pao je na 15. mesto, biće interesantno na kom mestu će doći u Pariz. Teniska federacija Francuske uvek žreb zasniva na ATP listi, uvek su sledili ta pravila renkinga. Kada je Rafa igrao sa Đokovićem u četvrtfinalu, nije mi se dopalo, ali neće to menjati. Ako nisu prošle godine, ne mogu da zamislim da će sada staviti Rafu za prvog ili drugog nosioca, što lično mislim da bi trebalo da urade. Barem da bude u Top 4, jer sada, ako ne napravi neki čudesan niz na turnirima na šljaci, što se čini nemogućim jer još ne igra, u vreme kada dođe na Rolan Garos biće daleko van prvih deset - kaže Patrik Mekinro.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rafael Nadal

Amerikanac je istakao da ne zna u kakvom stanju će Španac doći na svoj omiljeni turnir.

- Pitanje oko Nadala je daleko kompleksnije. Ne znamo hoće li biti spreman. Videli smo neke video snimke kako trenira. On obično voli da igra na šljaci pre toga, da se pripremi. On je tip igrača kojem su potrebni mečevi, ali da li mu je potrebno toliko njih u ovoj fazi karijere? Ako je fizički spreman, to je najvažnije za njega, jer onda može da igra. U prva dva kola obično nokautira protivnike. To mu omogućava da igra, da prikupi nekoliko sati na terenu - zaključio je američki stručnjak.

Podsetimo, pre Rolan Garosa su na programu Mastersi u Madridu i Rimu, ali u španskoj prestonici nećemo imati prilike da vidimo ni Rafu, ali ni Noleta.

Videćemo da li će doći do promene liste nosilaca pred turnir, a ako Nadal stvarno dobije mesto međju prva dva, ili prva četiri nosica, postaće jasno da bi organizatori najviše voleli Nadala u završnici turnira, a verovatno i sa peharom u rukama, što je još jedan u nizu napada na Novaka Đokovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading