ŠOK NAD ŠOKOVIMA! Novak Đoković PRESKAČE Nadalov OMILJENI turnir!

Autor:

Sport

22.04.2023

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji svetski teniser Novak Đoković neće igrati na Mastersu u Madridu, saopštili su organizatori.

ŠOK NAD ŠOKOVIMA! Novak Đoković PRESKAČE Nadalov OMILJENI turnir!

Foto: Starsport

Novak Đoković

Najbolji srpski teniser je na prethodna dva turnira doživeo rane eliminacije, na Mastersu u Monte Karlu i Srpska openu u Banjaluci.

Sada je stigla potvrda da Noleta nećemo gledati ni u prestonici Španije, jednom od dva omiljena turnira Rafaela Nadala.

- Novak Đoković nije u mogućnosti da se takmiči u Madridu. Želimo ti brz oporavak, nadamo se da se što pre vidimo na terenu, Nole - stoji u saopštenju organiazora Mastersa u Madridu.

 

 

Novak je posle poraza u četvrfinalu turnira u Banjaluci od Dušana Lajovića odlučio da preskoči Masters u glavnom gradu Španije, koji je na programu od 24. aprila do 7. maja.

Prethodno je prvi reket Srbije izgubio u četvrtfinalu Mastersa u Monte Karlu od Italijana Lorenca Musetija sa 1:2 (6:4, 5:7, 4:6).

Đoković je tri puta osvajao Master Madrid, bilo je to 2011, 2016. i 2019. godine.

Srpski as je pre 12 godina savladao "kralja šljake" Nadala sa 2:0 (7:5, 6:4), potom je 2017. pobedio Endija Mareja iz Velike Britanije rezultatom 2:1 (6:2, 3:6, 6:3), da bi poslednji pehar u Madridu podigao 2019. godine kada je trijumfovao protiv Stefanosa Cicipasa iz Grčke sa maksimalnih 2:0 (6:3, 6:4).

Titulu u španskoj prestonici brani Karlos Alkaras. Španac je u prošlogodišnjem finalu bio bolji od Aleksandera Zvereva iz Nemačke rezultatom 2:0 (6:3, 6:1), što je bio njegov prvi osvojeni Masters u karijeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading