SRBIN UDARIO NA SRBINA: Bio sam bolji od njega!

Autor:

Sport

18.04.2023

19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Filip se malo muči sa svojim tenisom, nije imao tako dug period da traži igru. Nadam se da će se vrati na pravi put, svi znamo da ima kvalitet."

SRBIN UDARIO NA SRBINA: Bio sam bolji od njega!

Foto: Starsport

Novak Đoković, Dušan Lajović i Filip Krajinović

Srpski teniser Dušan Lajović izjavio je danas da je na meču protiv Filipa Krajinovića u prvom kolu Srpska opena presudila njegova bolja forma. Lajović je danas startovao pobedom na turniru u Banjaluci pošto je savladao Krajinovića 6:2, 4:6, 6:4. Ovaj meč je krenuo u ponedeljak, ali je zbog kiše prekinut i nastavljen je danas.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dušan Lajović

- Iskreno ni meni ne odgovaraju ovakvi uslovi, više volim sunce, da menjam ritam. Danas je presudila moja bolja forma. Filip se malo muči sa svojim tenisom, nije imao tako dug period da traži igru. Nadam se da će se vrati na pravi put, svi znamo da ima kvalitet. Samo da te mentalne stvari kada je loš period i uđu ti u glavu, moraš da izbaciš, a onda se vratiš, kreneš da radiš jako i odigraš neki čelendžer, samo da dobiješ više mečeva. Bio sam mirniji u meču, nisam osećao stres na 5:4 jer je ta strana koja je dalja od svlačionica bila klizava - rekao je Lajović na konferenciji za medije, prenosi zvanični sajt turnira.

On je istakao da mu nije prijao prekid meča.

- Iskreno, najgora stvar je kad igraš protiv nekoga koga dobro poznaješ i ko ti je dobar prijatelj, Ipak, to je deo posla, želeo sam samo da preguram ovaj duel - dodao je Lajović.

Lajović će u osmini finala igrati sa pobednikom meča između Hamada Međedovića i Gregora Barerea.

- Možda će ovo da bude prava Srpska open do kraja. Takav je žreb kada ima puno naših u turniru. Voleo bih da što više naših bude u završnici. Verujem u Hamada. Nadam se da će on biti taj koji će u budućnosti predstavljati Srbiju u dobrom svetlu. On definitivno ima igru za svetski teniski vrh. Poseduje "oružja", jako dobro servira, ima dropšot, odlično se kreće. Tu najviše ima prostora u poboljšanju u njegovom mentalnom pristupu. Ukoliko budem igrao sa Hamadom pokušaću da pristupim tom meču kao i svakom drugom, mada nikada nije lako kada igraš protv nekoga iz svoje zemlje - istakao je Lajović.

Srpski teniser je podsetio da je početkom godine na Australijan openu rekao da u njegovoj igri mnogo prostora za napredak.

- Tada sam prvi put otvorio tu temu. U mom slučaju se to direktno odražava. Ne znam da li se to primećuje ili ne sa strane, ali sam u nekim prijateljskim razgovorima čuo neke stvari koje ranije nisam, a to je da delujem malo drugačije na terenu. Mislim da je to veliki korak za mene. Najbitnije su te neke stvari koje priznaš samom sebi, jer si tada krenuo u proces rešavanja tog problema na pravi način. Imam želju da se i u budućnosti na neki način više posvetim tome da u javnost više govorim o tim stvarima, jer je to kod nas tabu tema - naveo je srpski teniser.

Lajović je istakao da iz dana u dan pokušava da bude bolji.

- Ono na čemu radim, jeste da na probleme ne gledam u tom smislu, već na neki kapacitet za poboljšanje. Međutim, nije lako to uraditi kada se pređu tridesete, svi se mi kako vreme ide teže menjamo. Ipak, ako idemo korak po korak, mislim da je to dobar pokušaj da budemo bolji iz dana u dan. Ne može uvek to da se ostvari, ali ipak ono što sam naučio, jeste da je u redu da nisi ok uvek. U prošlosti sam to potiskivao i zanemarivao, sada na to gledam drugačije. To je život, ne može uvek sve da bude lepo. Sa druge strane kontrirati samom sebi bilo bi kontraproduktivno. To je jedna od najvećih promena kod mene i dalje radim intenzivno terapiju - naveo je Lajović.

Na pitanje šta bi poručio sebi u dvadesetim godinama, on je odgovorio:

- Prva stvar koju bih sebi rekao jeste - kreni na psihoterapiju. Postoji mnogo stvari koje bih rekao sebi. Moj savet mlađim igračima bio bi da mnogo više cene to vreme gde su, jer se danas brže živi, nego da razmišljaju unapred ili unazad. Bilo bi dobro da se ne osvrću previše na to šta ljudi govore i kako na njih gledaju, već da se mnogo više fokusiraju kako oni gledaju sami na sebe. Okruženje je danas drugačije nego u periodu u kojem smo mi odrasli. Mlađima danas mnogo manje drži pažnju jedna stvar tokom dana. Uticaj socijalnih mreža i novih tehnologija je veliki. Skroz je drugačije od onog vremena kada sam bio mlađi - izjavio je Lajović. 

- Nova generacija je odrasla uz internet, mobilne telefone, dok Novak Đoković i ostali nisu. Mlađima je ceo imidž bitniji nego velikoj trojci. I oni provode vreme na mrežama, ali ne u toj meri, više imaju svoj tim koji radi za njih. Ne opterećuju se previše time, tako da se vidi koliko su oni konstantni. To je retkost i ne znam da li će iko ponoviti biti tako dobar kao oni - zaključio je Lajović.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading