KOŠMAR! Srbin IZBAČEN sa turnira u Monte Karlu!

Autor:

Sport

10.04.2023

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iznenađenje već na samom startu, ovo definitivno nije očekivao.

KOŠMAR! Srbin IZBAČEN sa turnira u Monte Karlu!

Foto: Starsport

Novak Đoković i Dušan Lajović

Srpski teniser, Dušan Lajović, eliminisan je već na startu turnira u Monte Karlu.

Delovalo je da je Lajović popravio formu jer je iza sebe imao nekoliko kvalitetno odigranih turnira, te je napredovao na 68. mesto ATP liste, ali je u prvom kolu pomenutog mastersa doživeo košmar i pre vremena će morati da napusti kneževinu.

Od Lajovića je u dva seta bio bolji 23-godišnji Australijanac, Aleksej Popirin, koji je iskoristio sve svoje šanse i plasirao se u narednu rundu.

Republika

Foto: Tanjug

Dušan Lajović

 

U prvom setu nije bilo brejka, oba tenisera su servirala odlično, te nije viđena čak niti jedna brejk lopta! Ipak, u taj-brejku Dušan Lajović doživeo je prekid filma i Aleksej Popirin dobio je ovaj period igre sa 7:1 te stigao do vođstva u setovima.

Sve ovo uticalo je na Lajovića koji je u drugom setu počeo drastično slabije da servira. Popirin je to iskoristio u četvrtom gemu kada je napravio brejk za 3:1, a kasnije je zadržao svoj servis i sa 6:3 savladao srpskog tenisera.

Bilo je ovo iznenađenje jer je 23-godišnji Australijanac slabije rangiran od srpskog tenisera i trenutno zauzima 95. mesto na ATP listi, a Lajovića je savladao za ukupno sat i 52 minuta igre.

Popirin će u narednoj rundi igrati protiv Čileanca, 27-godišnjeg Nikolasa Džarija, koji je na startu turnira iznenadio Bornu Ćorića i savladao ga sa 2:0 (6:3, 6:2).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading