RUS MU NIJE NI DO KOLENA: Srbin je glavna zvezda u Monte Karlu!

Autor:

Sport

08.04.2023

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokazao mu ko dolazi iz zemlje tenisa.

RUS MU NIJE NI DO KOLENA: Srbin je glavna zvezda u Monte Karlu!

Foto: Starsport

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u drugo, a ujedno i poslednje, kolo kvalifikacija za Masters u Monte Karlu.

On je posle preokreta savladao ruskog igrača Romana Safiulina.

Krajinović je slavio nakon dva sata i 16 minuta igre, rezultatom 2:1 (6:7, 6:3, 6:2).

Republika

Foto: Starsport

Filip Krajinović

Rus je dosta bolje ušao u meč, pošto je napravio brejk u četvrtom gemu, a ubrzo je poveo i 4:1 u uvodnom setu. Međutim, Srbin je uspeo da se izvuče iz nelagodne pozicije sa dve spasene set lopte i da vrati brejk, a potom da odvede set u taj-brejk. Ipak, Safiulin je u odlučujućem gemu bio bolji sa 7:3.

Drugi set je potom bio vrlo turbulentan. Krajinović ga je odlično započeo, napravivši brejk za 2:0. Međutim, usledila je strahovita serija ruskog asa koji je dva puta zaredom oduzeo servis našem igraču i preokrenuo je na 3:2. Ipak, posle toga se Fića razgoropadio i sa četiri vezana gema je došao do izjednačenja u setovima.

Na krilima dobre igre u završnici drugog seta je Krajinović odigrao i poslednji, u kom nije bilo nikakve dileme ko će pobediti. Posle prvog gema koji je pripao ruskom teniseru, Srbin je zaređao pet osvojenih, čime je došao do 5:1 i na kraju je rutinski završio posao.

Krajinović će se u poslednjem kolu kvalifikacija sastati sa Martonom Fučovičem iz Mađarske, koji je sa 2:1 (4:6, 6:4, 6:2) pobedio Italijana Julija Cepijerija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading