NAJVEĆI SKANDAL U ISTORIJI TENISA? Kladioničarska mafija UMEŠALA PRSTE, poznato za koliko NOVCA su igrači PRODAVALI mečeve!

Autor:

Sport

24.03.2023

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraga je pokrenuta, a sve je isplivalo u javnost.

NAJVEĆI SKANDAL U ISTORIJI TENISA? Kladioničarska mafija UMEŠALA PRSTE, poznato za koliko NOVCA su igrači PRODAVALI mečeve!

Foto: Tanjug/AP

Svet tenisa potresa veliki skandal.

Francuski "L'Equipe" objavio je tekst u kom se navodi da je kladioničarska mafija između 2014. i 2018. godine namestila veliki broj teniskih mečeva, te da je istraga pokrenuta.

U slučaj je umešan čak 181 igrač, a u javnost je isplivalo i koliko je novca "koštao" meč, a koliko gem.

Svi osumnjičeni u ovoj aferi za izgubljeni gem u pojedinačnom meču dobijali su 400 evra, za izgubljen meč parova u dva seta dobijali bi po 2000 evra, a najviše se delilo oko 3000 evra i to za mečeve u singl konkurenciji.

 

 

Navodno je ukupno kroz račune glavnih ljudi operacije prošlo oko osam miliona evra u periodu od dve godine, dok druge dve tek treba da se istraže.

Na čelu operacije bio je 32-godišnji Grigor Sargsjan, poznat kao Master, čovek povezan sa jermenskom mafijom. Njemu se na teret stavlja da je podmićivao tenisere i nameštao mečeve. Većinom se tu radilo o mečevima tenisera koji su bili ispod 200. mesta na ATP listi, odnosno onima koji su zarađivali premalo i mogli su se ubediti da za mali iznos nameste meč.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading