OVO NEMA NIGDE NA SVETU! Skandal! Država KAZNILA svoju teniserku! Zbog igranja sa Ruskinjama! Šampionki ZABRANILI da prima NOVAC!

Autor:

Sport

10.03.2023

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnja grend slem šampionka Jelena Ostapenko dobila je zabranu letonskih vlasti da prima novac, jer igra sa ruskim teniserkama.

OVO NEMA NIGDE NA SVETU! Skandal! Država KAZNILA svoju teniserku! Zbog igranja sa Ruskinjama! Šampionki ZABRANILI da prima NOVAC!

Foto: Tanjug/AP

Jelena Ostapenko i Elena Ribakina

Olimpijski komitet Letonije privremeno je suspendovao svoju najbolju teniserku i grend slem šampionku Jelenu Ostapenko, kao i još dvoje takmičara u biciklizmu, a to su manje poznati Tom Skujinš i Krist Nejland.

Oni su se, naime, takmičili u sportovima u kojima je dozvoljen nastup ruskim i beloruskim sportistima. Ne radi se o velikim novčanim sumama, bar u slučaju nekadašnje osvajačice Rolan Garosa, pošto će u februaru ostati bez 1.700 evra, a biciklisti po 300 i 200, međutim "mrlja" sa blistave karijere se neće sprati.

Zanimljivo da je Letonija ovim potezom, uoči 8. marta, Dana žena, ostavila sve teniske fanove u šoku, jer Jelena Ostapenko ne može da utiče na WTA i određuje da li će ruske i beloruske teniserke biti na žrebu, odnosno kao i većina njenih kolega i koleginica trudi se da se ne meša u politiku. Treba reći da čelnici ATP radi na tome da se i na Vimbldon vrate ruski i beloruski teniseri.

Foto: Ap photo

Jelena Ostapenko

Slavna šampionka se još uvek nije oglasila, ali nema dileme da hoće, jer je uvek imala stav i iznosila u javnost ono što joj je na srcu, bez ustručavanja da bilo koga razljuti.

Treba reći da je Ostapenko poreklom iz ukrajinskog Zaporožja (tamo joj živi baka) i da je često napominjala da je posebno ponosna što predstavlja Letoniju, teško da će je sankcije koje joj je uvela njena država obeshrabriti.

Podsetimo, Ostapenko je rođena 1997. u Rigi i najpoznatija je po tome što je sa 20 godina osvojila Rolan Garos, napravivši tada senzaciju. Najbolji plasman imala je 2018.  kada je bila peta teniserka sveta, a danas je na 26. mestu WTA liste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading