ŠOK U DUBAIJU: Novak bez sreće - situacija sve teža!

Autor:

Sport

01.03.2023

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neće naš igrač biti zadovoljan razvojem situacije.

ŠOK U DUBAIJU: Novak bez sreće - situacija sve teža!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Španski teniser Alehandro Davidovič Fokina je bio na korak od ogromnog iznenađenja u meču osmine finala ATP turnira u Dubaiju, ali je na kraju poražen od drugog nosioca Andreja Rubljova sa 2:1 (1:6, 7:6, 7:6).

Katastrofalno je peti teniser sveta ušao u meč, pošto je dopustio Špancu da osvoji prvih pet uvodnih gemova. Zatim se upisao na semafor, i izbegao "krompir" u prvom delu igre, ali više od toga nije moga, pa Davidovič Fokina sa ubedljivih 6:1 stiže do prvog seta.

U drugom delu je viđena veća borba. Oba tenisera su čuvala svoje servis gemove, brejk lopte nismo videli, pa se na kraju stiglo do odlučujućeg 13. gema. Tu je ponovo Fokina bio dominantan, osvojio je prva četiri poena u taj-brejku, a zatim je stigao i do neverovatnih 6:1. Kada su svi mislili da je meč gotov, Rus se vratio u meč, vezao je nestvarnih sedam poena i na kraju stigao do izjednačenja.

U trećem setu smo videli sličan scenario. Brejkova ponovo nije bilo, a Rubljov je još jednom uspeo da reši taj-brejk u svoju korist, ovaj put sa 7:3, pa je izborio plasman u četvrtinu finala.

Ovo je bila sjajna šansa da sa turnira ispadne drugi nosilac, čime bi put Đokovića do šeste titule u Dubaiju bio olakšan, ali ovako će Novak morati da savlada gotovo sve najveće rivale, ako želi da podigne trofej na kraju.

U narednoj rundi, Andrej Rubljov će se sastati sa Holanđaninom Botikom van de Zandšlupom, koji je savladao Šveđanina Mikaela Imera.

Podsetimo, danas će na teren i Novak Đoković, a njegov u osmini finala je još jedan holandski teniser, Talon Grikspor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading