KAKO JE SVET IZGLEDAO KADA JE NOVAK PRVI PUT POSTAO BROJ 1? Ubijen Bin Laden, uhapšen Ratko Mladić, igrice su se igrale na PS3, a Zadruga nije postojala

Autor:

Sport

27.02.2023

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mlađi Novakovi navijači za neke od ovih stvari možda nisu ni čuli.

KAKO JE SVET IZGLEDAO KADA JE NOVAK PRVI PUT POSTAO BROJ 1? Ubijen Bin Laden, uhapšen Ratko Mladić, igrice su se igrale na PS3, a Zadruga nije postojala

Foto: Starsport

Novak Đoković 2011. godine

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković postao je apsolutni teniski vladar, pošto je započeo 378. nedelju na vrhu ATP liste.

Nole je na taj način i zvanično postao najuspešniji akter u istoriji "belog sporta", računajući i žene i muškarce.

Do prošle nedelje je ta titula pripadala Štefi Graf, prethodne sedmice su je Nemica i Novak delili, a od ovog ponedeljka se srpski as osamostalio na tronu.

Podsetimo, Đoković je svoju vladavinu započeo pre skoro 12 godina, tačnije 4. jula 2011.

Bilo je to posle velike pobede u finalu Vimbldona nad Rafaelom Nadalom sa 3:1 (6:4, 6:1, 1:6, 6:3).

U nastavku ćemo se podsetiti kako je svet izgledao u trenutku kada je Nole po prvi put zauzeo čelo ATP liste.

Nešto više od mesec dana pre nego što je Novak postao prvi reket sveta, uhapšen je general Ratko Mladić, a takođe u maju mesecu je tadašnji predsednik SAD Barak Obama potvrdio da je ubijen ozloglašeni terorista Osama Bin Laden.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ratko Mladić

Bio je to početak proizvodnje pametnih telefona, pa je primera radi Ajfon izbacio tek četvrti aparat, a Samsung tek drugi iz svoje Galaksi serije.

Zaljubljenici u video igirice su uživali u konzolama kao što su Plejstejšn 3 ili Iksboks 360, koji je drugi u toj seriji.

Što se sporta tiče, Ligu šampiona je osvojila Barselona koja je u finalu pobedila Mančester junajted sa 3:1, dok je pehar u Evroligi pripao Panatinaikosu koji je savladao Makabi rezultatom 78:70.

Te godine se igrao i 45. Superboul, a titulu su osvojili Grin Bej Pakersi, dok su NBA pokorili Dalas Maveriksi koji su u velikom finalu srušili Majami Hit predvođen Lebronom Džejmsom, Dvejnom Vejdom i Krisom Bošom.

Mark Markez je tek debitovao u Moto 2 kategoriji, dok je u Moto GP vozio Marko Simončeli koji je poginuo na trci u Maleziji tri i po meseca nakon što je Novak postao prvi reket sveta.

Pari Sen Žermen je 2011. poslednji put propustio šansu da se plasira u Ligu šampiona, pošto je bio tek četvrti na tabeli Lige 1.

Te 2011. godine je Partizan imao apsolutnu vladavinu u srpskom fudbalu i košarci. Crno-beli su u fudbalu osvojili duplu, a u košarci triplu krunu.

Za kraj, najpopularniji rijaliti šou u regionu "Zadruga" nije postojao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading