BEZOBRAZNA PODMETAČINA ŠPANACA! Novak NIJE najbolji? Iskopali Amerikanca za koga TVRDE da je 723 nedelje bio svetski broj 1!

Autor:

Sport

20.02.2023

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne mogu da prežale podvige Srbina!

BEZOBRAZNA PODMETAČINA ŠPANACA! Novak NIJE najbolji? Iskopali Amerikanca za koga TVRDE da je 723 nedelje bio svetski broj 1!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković je uspeo da se izjednači sa legendarnom Štefi Graf po broju nedelja na čelu ATP liste (377), ali Španci su smislili novu podlost.

Statističari sa španskog sajta "Tenis database" su izračunali da je legendarni američki teniski pionir Bil Tilden trebalo da provede čak 723 nedelje na vrhu ATP liste! Kako je to tačno izračunato, nije objašnjeno, ali su brojke neverovatne. Novak u tom slučaju nije ni blizu prvog mesta, bukvalno ima duplo manje nedelja na vrhu nego Tilden, a tek je četvrti na listi.

Prema ovoj listi, ispred Srbina su i Toni Vilding, odnosno Rod Lejver, ali bi svetski broj 1 već sledeće sedmice  trebalo da sustigne Novozelanđanina.

 

 

Podsetimo, Bil Tilden (1893-1953) je bio sedmostruki šampion US Opena, trostruki osvajač Vimbldona, dok je ostao bez pehara na Rolan Garosu, jer je dva puta gubio finala na pariskoj šljaci (1927, 1930). Tokom karijere podigao je čak 138 pehara, uz silne trijumfe i u dubl konkurenciji...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Pedja

20.02.2023 16:49

723 nedelje...hm, bolje im je da ne ljute Novaka, pa da moraju da ga gledaju još 6 -7 godina kako dere boraniju da bi pretekao ovog Tildena