DOBRO PROTRLJAJTE OČI - POLJSKA FURIJA: Iga Švjontek osvojila titulu, a na terenu provela samo TRI SATA na celom turniru!

Autor:

Sport

19.02.2023

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neviđena dominacija Poljakinje u Kataru.

DOBRO PROTRLJAJTE OČI - POLJSKA FURIJA: Iga Švjontek osvojila titulu, a na terenu provela samo TRI SATA na celom turniru!

Foto: Tanjug/AP

Iga Švjontek sa peharom u Dohi

Prvi reket sveta Iga Švjontek napravila je neverovatan podvig. Poljakinja je uspela da osvoji titulu na turniru u Dohi, a da je na terenu ukupno provela tek tri časa!

Kao najbolja na svetu je bila slobodna u prvom kolu, a u drugom je igrala samo 54 minuta. Pobedila je Amerikanku, Danijel Kolins, 42. teniserku sveta rezultatom 6:0, 6:1.

U četvrtfinalu je trebalo da igra protiv Belinde Benčić, devete na svetu, ali je ona predala meč bez izlaska na teren, da bi u polufinalu rival Švjontekovoj bila Ruskinja, Veronika, Kudermetova, 11. teniserka na VTA listi.

Rezultat je, posle 57 minuta igre, bio 6:0, 6:1, a mlada Iga je obezbedila plasman u finale.

Tamo je protivnica bila četvrta teniserka sveta, Amerikanka, Džesika Pegula, koja je pružila najveći otpor Poljakinji.

Osvojila je tri gema i uz to protivnicu na terenu zadržala sat i 10 minuta.

 

 

Sve u svemu, poljska igračica je rivalkama prepustila tek pet gemova, te je na izuzetno dominantan način podigla pehar na Bliskom Istoku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Dušan

19.02.2023 14:44

A Novak?