NA OVO SE ČEKALO 55 GODINA! ŠOK u Melburnu kakav nije viđen u ISTORIJI!

Autor:

Sport

22.01.2023

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po prvi put u Open eri prisustvujemo ovakvom raspletu.

NA OVO SE ČEKALO 55 GODINA! ŠOK u Melburnu kakav nije viđen u ISTORIJI!

Foto: Tanjug/AP

Australijan Open

Od kada je započeta Open era u tenisu 1968. godine, nikada nismo imali situaciju da u četvrtfinalu nekog grend slema nećemo imati jednog od prva dva nosioca, ni u muškoj, ni u ženskoj konkurenciji. Sve do Australijan opena ove godine.

Naime, u četvrtfinalima u Melburnu ove sezone nećemo videti ni prva dva nosioca kod muškaraca, ali ni kod žena. U muškoj konkurenciji, takmičenje su prerano napustili Rafa Nadal i Kasper Rud, dok kod žena nećemo u završnici videti Igu Švjontek i Ons Žabur.

Prvi je Melburn napustio Španac, koji je nakon tri seta poražen od Mekenzija Mekdonalda, što je izazvalo pravi šok u Australiji. Nadal se povredio krajem drugog seta, ali je bilo jasno od početka da to nije onaj Rafa i da će teško stići do kraja turnira.

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal je doživeo šokantan poraz od Mekdonalda

Usledio je poraz i Ons Žabur, teniserke iz Tunisa, koja je bila postavljena za drugu nositeljku u Melburnu. Ona je sa 2:1 poražena od Vondrušove u okviru drugog kola, nakon što se u prvom meču jedva provukla protiv Slovenke Zidanšek.

Ispao je i Kasper Rud, od kog je bolji bio Dženson Bruksbi sa 3:1. Iako je Amer delovao odlično protiv norveškog igrača, kraj za njega je stigao već u narednoj rundi, gde ga je Tomi Pol sa 3:0 poslao kući.

Čast najviših nosilaca je branila Poljakinja Iga Švjontek, ali je ona danas morala da se oprosti od turnira, nakon poraza od Elene Ribakine, aktuelne šampionke Vimbldona.

Na taj način prisustvovali smo istoriji u tenisu, a jasna je tendencija da ćemo u budućnosti sve češće gledati iznenađenja i da neće biti tenisera koji će dominirati, kao što smo to imali u prethodnoj deceniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading