TAJNA AKCIJA BRITANSKE SLUŽBE! Uradili sve da SRUŠE Novaka - Đokovići im se zamerili, pa NAŠLI NA METI!

Autor:

Sport

05.02.2023

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Londonu bili svesni da moraju da sapletu Srbina.

TAJNA AKCIJA BRITANSKE SLUŽBE! Uradili sve da SRUŠE Novaka - Đokovići im se zamerili, pa NAŠLI NA METI!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković nije postao teniski car samo pobedama na terenu. Tokom karijere bio je na udaru moćnih interesnih grupa, ali i britanske tajne službe.

Prema informacijama do kojih je došao naš portal, MI-6 nekoliko godina vodio je tajnu operaciju "Endi", koja je za cilj imala rušenje Đokovića, kao preduslov da Endi Mari postane najbolji svetski igrač svih vremena u belom sportu, koji Britanci shvataju kao svoj. Dogod je, međutim, Nole dominirao na terenu, Mari nije imao šansu...

Sve je počelo kada je porodica Đoković odbila britansko državljanstvo i Novakov prelazak pod skute kraljice Elizabete (pogledajte okvir). Pošto nije uspeo plan A, prešlo se na plan B, u kom je glavnu ulogu igrao MI-6.

- Radili su mu o glavi čim su ih Đokovići odbili za državljanstvo. Na putu im stajao nepobedivi Srbin u punom naletu i zato su rešili da ga uklone s teniske pozornice ili makar oslabe - priča sagovornik našeg portala.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

SVAŠTA NUDILI

Đokovićeva borba van terena bila je utoliko teža jer kako nije imao podršku kakvu su imali, recimo, Rafael Nadal ili Rodžer Federer.

- On je poticao iz male Srbije, a velesili poput Engleske to je smetalo i iz sportskih, a, bogami, i iz političkih razloga. Ali izborio se Novak, baš kao i Srbija proteklu deceniju - navodi naš sagovornik.

Srpski narod i svetska javnost ne znaju ni delić onoga kroz šta je Novak, još kao kao mlad sportista, prolazio niti šta je sve u karijeri doživeo i sa čim se (iz)borio, rekao je za naš portal novinar Milomir Marić. Novak jeste bio, potvrđuje on, i na udaru britanskog MI-6:

- Njihovi obaveštajci imali su zadatak da unište mladog Novaka da bi otvorili put Mariju da bude svetski broj 1. Nudili su mu i britansko državljanstvo, zaštitu, privilegije i kod teniskih sudija... Sve je odbio. I nije zato slučajno što se Novak tokom karijere pokatkad sklanjao, povlačio, pa vraćao. Činili su sve da mu naprave pakao od života.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Tako je bilo, navodi Marić, i tokom Olimpijskih igara u Londonu 2012, kad su planirali da ga diskvalifikuju kroz doping kontrole:

- Nisu uspeli, pa se taj slučaj završio tako što je Viktor Troicki zbog protokolarne greške optužen da je izbegao antidoping testiranje i suspendovan je na 18 meseci. Njemu niko nije imao niti mogao da pomogne - ni naša država ni naše službe. Uspevao je sam, i van terena, svojom intuicijom i inteligencijom, da pobedi.

Bogdan Obradović, teniski trener, dugogodišnji selektor naše nacionalne teniske reprezentacije, za naš portal kaže:

- Čuo sam raznorazne teorije o tome. Očigledno Srbe drugačije konotiraju. Od Nikole Tesle do Novaka Đokovića. To se nekako i u praksi videlo, bilo je raznovrsnih trikova kojima su se služili. Na turnirima je uvek nekako bilo problema koji su saplitali naš tim, od prevoza do vremena za trening, u smislu da Novak dobije manje vremena u odnosu na druge. Novak je sve to osmehom, kako to oni kažu, hendlovao. Dokle je to išlo? Sećam se, recimo, Olimpijade u Londonu, prvog dana, pred polazak na jutarnji trening, krenuli smo na doručak. Zatekla nas je informacija da restoran radi tek od 12.30. Morali smo da se snalazimo, što tada nije lako. Svi ostali, za razliku od nas, bili su unapred o tome obavešteni.

Republika

Foto: Starsport

Novak Đoković i Bogdan Obradović

 

UPRKOS SVEMU

Dejan Anđus, novinar, navodi da uopšte ne sumnja da je Novak bio na udaru tajnih službi, pa i britanskog MI-6, jedne od najopasnijih.

- Raznovrsne su tu metode - od povreda, pogrešnih terapija, nameštenih doping kontrola, kojima mogu ne samo da ga suspenduju na nekoliko godina već i da ga krivično gone... Mogu i da rade na sluđivanju - da naručite jedno, a konobar donese drugo jelo, ubeđujući vas da ste baš to naručili, da vas prate, prave smicalice... Vi sve to uočavate, ali nemate dokaze, te upadate u paranoju. Ne znam šta bi Novak rekao, da li bi trebalo da zahvali Zapadu što je tu gde jeste ili da konstatuje da je tu gde jeste uprkos svim njihovim podmetanjima.

ŽELEO SAM DA OSTANEM U SVOJOJ ZEMLJI

Novak Đoković i njegova majka Dijana potvrdili su da im je nuđeno britansko državljanstvo, uz niz drugih pogodnosti, 2002, kada je bio 15-godišnji dečak.

- Bilo je primamljivo za moje roditelje u tom momentu. Rešilo bi to sve probleme, moji roditelji bi dobili poslove, dobili bismo kuću, bila je to sjajna ponuda - ispričao je Nole.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Odluku da odbiju ovakvu ponudu obrazložila je Dijana Đoković:

- Ne možete da prodate dušu i ono što ste. Moja deca bi verovatno imala bolje škole, uslove za treninge i sve, ali, s druge strane, niko ne bi bio srećan. Mislim da Novak nikada ne bi igrao za Englesku ili Veliku Britaniju, kao što igra za svoju zemlju - celim srcem.

Novak je kazao da je to uglavnom bila odluka roditelja iako je bio uključen u razgovor:

- Rekao sam: "Ne želim da idem u Englesku, ne znam nikog tamo, želim da ostanem s prijateljima, u svojoj zemlji, da govorim na svom jeziku." Tamo ne bih bio srećan. Roditelji su preuzeli rizik, odbili su ponudu i ostali smo u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Žarko Raković

05.02.2023 18:02

Čuj Nole Moj Sokole Oj Novače naš Titane Ne daj da ti na put stane Skot od kota poganoga Iz podzemlja Hadovoga To kopile apatrida Bez skrupula i bez stida Šef nesoja i izroda Pasje sjeme od Iroda Što ošteni jednog ljeta Kužna kučka Komonvelta Genocidna tvorevina Iz krvi Aboridžina Bestidnice kopilica Amerike klon sestrica Konglomerat od Morona Kći Perfidnog Albiona Zapad ključa od pakosti Sprema zamke i podlosti Sa Satanom u dosluhu Da doaka tvome duhu Tvoj duh sazdan od vrlina Od Boga je ostavština Za Štit Srpstva Oklopniče A Božja se ne poriče Žarko P. Raković