ZIMONJIĆ OTKRIO: Đoković sad juri žene i zlato

Autor:

Sport

30.01.2023

19:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak ima 22 grend slema, Serena je na 23, Kortova na 24, a Evertova je igrala 34 finala i sve će to Nole srušiti. Započeo je 374. nedelju na vrhu liste, pa uskoro pada i Štefi Graf sa 377, kaže bivši selektor

ZIMONJIĆ OTKRIO: Đoković sad juri žene i zlato

Foto: Starsport

Nenad Zimonjić i Novak Đoković

Novak Đoković je najveći teniser svih vremena (eng. GOAT) i to uveliko ponavljaju i vrapci na granama. Osvajanjem desetog Australijan opena Nole je došao do 22. grend slema, po čemu se izjednačio s rekorderom Rafaelom Nadalom, ali i započeo 374. sedmicu na vrhu ATP liste. Priliku da se osamostali na večnoj listi grend slemova Srbin će imati na Rolan Garosu jer bi mu pehar u Parizu bio 23. u vitrinama, koliko nema nijedan teniser u istoriji.

Foto: Tanjug/AP

KRALJ MELBURNA - Novak Đoković

Međutim, Novak se sada više ne trka s muškarcima, već juri još samo nekoliko rekorda koji su u vlasništvu dama. Upravo je 23. grend slem naredna meta, a kad ga osvoji, Nole će se izjednačiti sa Serenom Vilijams i doći na korak do rekorderke Margaret Kort, koja je svoja 24 grend slema osvojila pre open ere. Usput će pasti i dostignuće Kris Evert, koja je igrala 34 grend slem finala (18 titula), dok je Đoković u nedelju odigrao svoje 33. Takođe, ako ga niko ne svrgne s trona u naredne četiri sedmice, Novak će preteći Štefi Graf, koja je rekorderka sa 377 nedelja provedenih na vrhu liste najboljih.

Foto: Tanjug

DOMINACIJA - Novak Đoković I Serena Vilijams osvojili Melburn 2016.

Upravo po ovim brojkama postaje evidentno da je srpski as oduvao sve muškarce, izuzev po broju ukupnih titula - Konors 109, Federer 103, Lendl 94, Đoković 92. Istina, Noletu nedostaje i zlato s Olimpijskih igara, koje, recimo, ima Rafael Nadal, ali ne i Rodžer Federer, pa će Srbinu takmičenje u Parizu 2024. verovatno biti poslednja šansa da bronzi iz Pekinga 2008. doda i najsjajnije odličje.


U padanje novih rekorda pred Đokovićem uveren je i Nenad Zimonjić, bivši selektor Dejvis kup tima Srbije, koji je za Srpski telegraf podelio optimistične prognoze.

Foto: Tanjug/AP

VERUJE U ĐOKOVIĆA - Nenad Zimonjić

- Zanimljivo zvuči to da je Novak prešišao sve muškarce i da sada juri samo žene. Ali jeste tako, slažem se da će sve to Nole srušiti. Verujem da će do kraja karijere da obori sve rekorde koji mu nedostaju. Te norme koje će on postaviti ne verujem da će iko ikada moći da nadvisi. Nole će karijeru završiti kao broj jedan po svemu i neće moći da mu se ospori daje najbolji svih vremena. Koliko će to još grend slemova i titula biti, ne znam, sigurno mnogo. Kako Đoković igra i koliko vodi računa o svom telu, igraće sigurno do 40. godine, možda i duže - rekao je Ziki za naš list, pa spomenuo Noletov toliko sanjani sveti gral.

- Trofej na Olimpijskim igrama je oduvek bilo Novakov veliki cilj. Verujem da ima šanse da konačno osvoji zlato u Parizu. To je već sledeće godine. Kako igra, može se desiti da do tada osvoji sve grend slemove, u najmanji ruku, sve u 2023. - prognozirao je Zimonjić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading