BRUTALNO! Australijanac ŽESTOKO UDARIO po svojima zbog Novaka: Sramota, MORATE da mu se izvinite!

Autor:

Sport

30.01.2023

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktno i bez ustručavanja, Đoković je dobio neverovatnu podršku.

BRUTALNO! Australijanac ŽESTOKO UDARIO po svojima zbog Novaka: Sramota, MORATE da mu se izvinite!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković još jednom je oduševio planetu.

Pokazao je najbolji srpski teniser da mu nema ravnog u Australiji, pa je pobedom protiv Grka Stefanosa Cicipasa (6:3, 7:6, 7:6) stigao do desetog trofeja u Melburnu.

Nole je odigrao maestralan turnir, a ovaj je bio i posebno emotivan posle svega kroz šta je prošao prethodne godine.

Đokovića su u "zemlji kengura" dočekali kao kriminalca, deportovali su ga, ali se on brzo vratio i pokazao koliki je čovek, teniser i sportista.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Jedan od ljudi koji su uz Novaka bili i u najtežim danima je australijski političar Kreg Keli. On je sada, posle Australijan opena, pozvao vladajuće ljude ove zemlje da se izvine srpskom teniseru.

Morison i Den Endrjuz bi trebalo da iznesu javno i formalno izvinjenje Novaku. Njihovo odvratni politički i oportunistički tretman Novaka prošle godine je sraman i utiče na međunarodnu reputaciju. Ostaće zapisano u istoriji kao najsramniji sportski momenat Australije - napisao je Keli na svom Tviter profilu.

Podsetimo, Morison je bivši premijer Australije, dok je Endrjuz premijer države Viktorija.

Novak je, sa druge strane, otkrio da planira da ponovo dođe u Melburn.

Mislim da rezultati koje postižem ovde dovoljno govore i naravno da postoji želja da se vratim i naredne godine. Prošlo je tačno 15 godina od kada sam osvojio prvi grend slem ovde u Melburnu, tada su oba moja brata bila sa mnom, sada je sa mnom samo jedan, Marko. To čini ovu pobedu još posebnijom. Voleo bih da se vratim, vraćaću se sve dok budem igrao na visokom nivou - rekao je Nole, pa dodao:

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

 - Želja da osvojim trofej je bila velika. Bilo je dosta izazova, ali sve je na kraju pozitivno iskustvo. Plašio sam se zbog noge šta će biti, bio sam zabrinut oko toga kako će me ovde prihvatiti nakon prošlogodišnjih dešavanja, pa onda dešavanja sa mojim ocem... Sve sam to prihvatio i zahvalan na svemu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading