SJAJNE VESTI POSLE TITULE U MELBURNU: Đoković uvećao razliku u odnosu na Nadala i Federera!

Autor:

Sport

29.01.2023

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser sada ima sedam velikih titula više u odnosu na Španca, odnosno 12 u odnosu na Švajcarca.

SJAJNE VESTI POSLE TITULE U MELBURNU: Đoković uvećao razliku u odnosu na Nadala i Federera!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković je ponovo postao vladar Melburna, pošto je u finalu ovogodišnjeg Australijan opena savladao Stefanosa Cicipasa sa 3:0 i tako osvojio svoju desetu titulu u ovom gradu.

Srbin je na dominantan način došao do titule u Australiji, izgubivši samo jedan set na celom turniru, a ovom titulom se izjednačio sa Rafaelom Nadalom po broju osvojenih grend slem turnira, pošto obojica sada imaju po 22 titule.

Ipak, nije to jedini uspeh koji je Novak danas ostvario. Naime, ovim trijumfom, srpski teniser je uvećao razliku u odnosu na svoje najveće rivale kada se gledaju osvojene sve najveće titule, u koje spadaju grend slem turniri, Mastersi, Zavšni mastersi, kao i Olimpijske igre.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ATP Tour (@atptour)

Đoković sada broji 66 velikih titula, pošto je uz 22 grend slem turnira osvojio i 38 Mastersa i šest Završnih mastersa. Nadal je ostao na 59, dok je Federer u penziji sa 54 velike titule.

Videćemo kako će se na kraju završiti ova trka, ali je jasno da Novak ima veliku priliku da i po ovoj statističkoj kategoriji ode u istoriju kao najuspešniji ikad.

Podsetimo, Đoković će od ponedeljka biti najbolji teniser sveta, pošto će na prvoj poziciji zameniti Karlosa Alkarasa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Radoš KG

30.01.2023 22:15

Ako koza laže rogovi ne lažu