MEKINRO O NOVAKU ĐOKOVIĆU: "Nikada ga nisam video takvog!"

Autor:

Sport

29.01.2023

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni Amerikanac je prokomentarisao Đokovićevo ponašanje posle osvajanja titule.

MEKINRO O NOVAKU ĐOKOVIĆU: "Nikada ga nisam video takvog!"

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Stefanosa Cicipasa sa 3:0 u finalnom meču na Australijan openu, čime je došao do svoje 22. grend slem titule u karijeri.

Nakon pobede, Novak je otrčao ka svom boksu, gde je proslavio pobedu, a zatim briznuo u plač. Ovo je prokomentarisao i Džon Mekinro, legendarni američki teniser.

- Razmišljao sam o tome šta je bilo prošle godine, verovatno je i on dosta mislio na to. Imao je tu povredu i bilo je sve pod upitnikom oko toga kako će igrati. Dao je odgovor. Nikad nisam video tako emotivnog Novaka Đokovića. Mnogo se toga dešavalo u njegovom životu u proteklih godinu dana. On je neverovatno otporan, veliki je dragulj našeg sporta. Fenomenalan je sportista i teniser, moram da kažem i fenomenalan čovek - kaže Mekinro.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je deseti put trijumfovao na AO

Osvrnuo se Amerikanac i na učešće Gorana Ivaniševića, Novakovog trenera, u samom meču.

- Goran je umeo da kaže da imate dobrog Gorana, lošeg Gorana i onog koji je u redu. I on je kada je igrao, umeo da poludi, ali Novak je umeo da bude prema njemu zaista grub. Čini mi se da je Goran sve više sedeo kako je meč odmicao! Verujem da je srećan što je sve bilo gotovo u tri seta. To je divna stvar. Ako se setimo, pre par decenija, dve zemlje su bile u ratu, sada su njih dvojica zajedno i nadam se da će ovo biti primer i za ono što se dešava sada između Rusije i Ukrajine. Videti Novaka i Gorana kako čine sjajan tim, to je zaista lepo -  zaključio je Mekinro.

Podsetimo, pobedom protiv Cicipasa je Đoković sebi obezbedio i prvo mesto na ATP listi, gde će naslediti mladog Karlosa Alkaraza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading