FEDERER I NADAL ĆE PUĆI OD MUKE: Đoković na mesec dana od BESMRTNOSTI!

Autor:

Sport

29.01.2023

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak pred neverovatnim dostignućem nakon trijumfa na Otvorenom prvenstvu Australije.

FEDERER I NADAL ĆE PUĆI OD MUKE: Đoković na mesec dana od BESMRTNOSTI!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Grka Stefanosa Cicipasa u finalu Australijan opena (3:0), a pored 22. grend slem titule, Nole je obezbedio i povratak na čelo ATP liste.

Srbin je na teniskom vrhu proveo 373 nedelje, tek četiri manje od legendarne Amerikanke Štefi Graf. Ova 53-godišnjakinja je 377 nedelja bila svetski broj 1, a Novaku će biti potrebno oko mesec dana da sustigne i taj podvig.

Đoković je odavno apsolutni rekorder muškog tenisa, budući da je odavno pretekao Švajcarca Rodžera Federera, koji se zaustavio na broju 310.

Srpski as je, trijumfom u Melburnu, uspeo da se izjednači sa Špancem Rafaelom Nadalom po broju "slemova" (22), ali ukoliko uspe da nadvisi Grafovu, tzv. GOAT trka će praktično biti odlučena.

Podsetimo, Karlos Alkaras je neigranjem na Otvorenom prvenstvu Australije zbog povrede izgubio teniski primat, a Đoković se vratio na tron nakon pauze od 231 dana..

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading