DELIRIJUM U MELBURNU: Australijanci napravili FILMSKU PRIČU i osvojili titulu na AO!

Autor:

Sport

28.01.2023

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestvaran poduhvat je napravio australijski dubl i stigao do velikog pehara.

DELIRIJUM U MELBURNU: Australijanci napravili FILMSKU PRIČU i osvojili titulu na AO!

Foto: Tanjug/AP

Australijan open

Australijanci Džejson Kubler i Rinki Hiđikata napravili su senzaciju u Melburnu, pošto su u finalu dubl konkurencije savladali Jana Zielinskog i Huga Nisa sa 2:0 (6:4, 7:6).

Na ovaj način, domaćin prvog grend slema u sezoni je stigao do drugog vezanog pehara u konkurenciji muških dublova, pošto su 2022. godine titulu osvojili Kirjos i Kokinakis.

Da uspeh bude veći, Hiđikata i Kubler nikada ranije nisu igrali zajedno, a kao domaćini su dobili specijalnu pozivnicu za ovaj turnir. Ipak, krenuli su oldlično, vezali su tri pobede i stigli su do četvrtine finala, gde su ih čekali prvi nosioci Kulof i Skupski.

Ipak, Australijanci su ih deklasirali sa 6:3, 6:1, zatim su maksimlanim rezultatom pobedili i Granoljersa i Zebaljosa, pa su na kraju uspeli da izbore plasman u finale.

Što se tiče samog finala, tu su ih čekali Nis i Zijelinski, koji su takođe iznenađenje ovog turnira, ali su na kraju propustili šansu da dođu do rezultata karijere. U čitavom meču smo videli samo jednu brejk loptu, i to u trećem gemu prvog seta, koju su Australijanci iskoristili i rutinski priveli prvi deo igre u svoju korist.

Brejkova nije bilo u drugom setu, pa smo stigli do taj-brejka, koji Kubler i Hiđikata dobijaju sa 7:4, pa su tako obradovali mnogobrojne navijače u Melburnu.

Ranije tokom dana je održano i žensko finale, u kom je Sabalenka savladala Ribakinu, dok nas sutra čeka glavni događaj, pošto će u 09:30 na teren izaći Đoković i Cicipas u velikom finalu muške konkurencije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading