NOVAKOVA DUPLA POBEDA U MELBURNU: Sjajna vest za Đokovića posle plasmana u polufinale Australijan opena!

Autor:

Sport

25.01.2023

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković savladao Andreja Rubljova za plasman u polufinale Australijan opena, ali i vezao 26. trijumf u Melburnu, koliko ih ima i Andre Agasi.

NOVAKOVA DUPLA POBEDA U MELBURNU: Sjajna vest za Đokovića posle plasmana u polufinale Australijan opena!

Foto: Tanjug/AP/Ilustracija

Novak Đoković je kralj Melburna, a to je još jednom dokazao! Nole je trijumfom nad Andrejem Ruboljovom (6:1, 6:2, 6:4) za samo dva sata i tri minuta prošao u polufinale Australijan opena i nastavio pohod na desetu jubilarnu titulu i ukupno 22. grend slem, ali i vezao 26. pobedu na prvom grend slemu u sezoni.

Na taj način je Srbin postavio još jedan rekord u svetu tenisa jer je izjednačio uspeh slavnog Amerikanca Andrea Agasija. Priliku da se osamostali na vrhu večne liste i upiše 27. trijumf u Melburnu Novak će imati u petak u polufinalu protiv Amerikanca Tomija Pola. Potom je samo nebo granica.

Foto: Tanjug/AP

Presela mu kafa zbog Noleta - Andre Agasi

Međutim, Đoković će i dalje imati inspiraciju da nastavi pobedonosni niz i to u trci sa samim sobom. Za početak, Novak juri svoj rekord kada je u pitanju najduži niz pobeda na jednom grend slemu, a on glasi 28 trijumfa. Taj uspeh naš as je ostvario na Vimbldonu od 2. jula 2018. do finala 2022. u kojem je dobio Nika Kirjosa, pa će i taj niz moći na nastavi na ovogodišnjem turniru u Londonu.


Tu je i Novakov rekord po broju vezanih pobeda na svim grend slemovima. Na 30 mečeva u nizu slavio je počev od Vimbldona 2015. pa zaključno sa Vimbldonom 2016. godine. U tih godinu dana osvojio je sva četiiri grend slema u nizu i bio u jednom trenutku vlasnik sva četiri najveća pehara u tenisu - s Austalijan opena, Rolan Garosa, Vimbldona i US opena.

I za kraj, dolazimo do ličnog rekorda od 43 pobede u nizu na svim turnirima. Za rušenje tog rekorda moraće Novak i te kako da se pomuči.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading