NOVI POTRES NA APENINIMA: Napoli ostaje bez ŠAMPIONSKE TITULE?

Autor:

Sport

22.01.2023

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sprema se nova bura u Italiji.

NOVI POTRES NA APENINIMA: Napoli ostaje bez ŠAMPIONSKE TITULE?

Foto: Tanjug/AP

Kao bomba je odjeknula vest da je FK Juventus kažnjen sa oduzimanjem čak 15 bodova, nakon što je italijanski sud odlučio da je klub iz Torina učestvovao u malverzacijama, baš kao i 2006. godine, kada su torinski crno-beli poslati u Seriju B, nakon afere "Kalčopoli".

Sada se čini da se na Apeninima sprema novi potres, pošto se i ekipa Napolija, koja se nalazi na ubedljivom prvom mestu u Seriji A, nalazi pod istragom tužioca Đuzepea Čine.

Pod istragom je transfer napadača Viktora Osimena, koji je u klub sa juga Italije stigao iz francuskog Lila za čak 80 miliona evra. Čino je već zatražio kompletnu dokumentaciju u vezi s tim transferom da se uveri da li je bilo sličnih "crnih knjiga" kojim se bavio Juventus, tvrdi ugledni italijanski list "Republika".

Foto: Tanjug/AP

Napoli je trenutno lider Serije A

Napoli je već jednom bio pod istragom zbog transfera nigerijskog napadača, oslobođen je optužbi, ali se to isto desilo i Juventusu, koji je na kraju skupo platio bodovima, ali i kaznama za funkcionere Andreu Anjelija, Fabija Paratičija, Federika Čerubinija i Pavela Nedveda.

Napoli je već jednom bio oslobođen u slučaju Osimena, ali isto tako je i Juventus, pa je kasnije dobio kaznu koja ga je zabolela, isto kao i funkcionere Andreu Anjelija, Fabija Paratičija, Federika Čerubinija i Pavela Nedveda.

Napoli se trenutno nalazi na čelu tabele sa 50 bodova, čak 12 više od drugoplasiranog Milana i 13 više od ekipe Intera, uz utakmicu više, pa su na polusezoni u prvenstvu ubedljivi favoriti da na kraju osvoje titulu.

Skudeto se u Napulju čeka 33 godine, još od vremena kada je Maradona igrao za ovaj klub, a ukoliko bi Napolitanci bili kažnjeni to bi bila prava tragedija za ovaj grad, ali i za sve ljubitelja fudbala, pošto je nesumnjivo Napoli jedna od najboljih ekipa u Evropi ove sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading