ŠTA ĆE BITI SA VLAHOVIĆEM? Darko Kovačević progovorio o Srbinu, pa otvorio karte o Juventusu i DRAKONSKOJ KAZNI!

Autor: N. K.

Sport

21.01.2023

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Juve je ponovo udarna vest na "čizmi"!

ŠTA ĆE BITI SA VLAHOVIĆEM? Darko Kovačević progovorio o Srbinu, pa otvorio karte o Juventusu i DRAKONSKOJ KAZNI!

Foto: Profimedia

Istraga pod nazivom Prizma dobila je svoj epilog, a Juventus je ponovo drakonski kažnjen! Kako je odlučio italijanski sud, "staroj dami" je zbog finansijskih malverzacija na početku pandemije koronavirusa oduzeto čak 15 bodova, te se torinski gigant preselio na sredinu tabele Serije A.

Doduše, Juve ima pravo žalbe, ali male su šanse da odluka bude preinačena, a pored kluba kažnjeni su i ljudi iz upravljačke strukture zabranom rada u fudbalu, predvođeni Andreom Anjelijem (dve godine) i Fabijom Paratićijem (dve i po godine).

Bivši centarfor tima iz "grada Fijata" Darko Kovačević ocenio je da je Juventus, kao najveći klub na Apeninima, pod posebnom lupom javnosti, ali je mišljenja da će prebroditi novonastalu situaciju.

- Jasno je da je Juventus na udaru javnosti zbog silnih trofeja i činjenice da ima najviše navijača u Italiji. Iako je ovo ogroman udarac, gigant kakav je Juve sigurno će se vratiti u vrh. Ni ova sezona čak nije izgubljena, iz perspektive plasmana u Evropu. Bez obzira na "minus 15", ima još puno da se igra - rekao je za "Republiku" bivši reprezentativac naše zemlje, koji je dve sezone nosio crno-beli dres.

Kovačevića smo upitali za status Dušana Vlahovića, a Srbin ga je "posavetovao" da je za njega najbolja opcija da ostane na severu Italije, uprkos pritisku koji sa sobom nosi igranje za "staru damu".

- Vlahović je imao odličan početak, a u poslednje vreme ga je "ukočila" nezgodna promena. Svakako da mu je lakše da ne menja sredinu, jer je već adaptiran na italijanski fudbal, najpre je stekao iskustvo u Fiorentini, a sada ima priliku da se dokazuje u Torinu. Primera radi, selidba u Englesku bi predstavljala svojevrstan rizik, a za njega i karakter koji poseduje "nema zime" - dodao je Darko Kovačević.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vlahoviću prijaju Apenini - Darko Kovačević

Podsetimo, ovo nije prvi put da je Juventus predmet oštrih sankcija, budući da je 2006. godine na kraju afere "Kalčopoli" izbačen u Seriju B, uz oduzimanje bodova i dve šampionske titule. Pored velikana iz Torina, tada su kažnjeni i Milan, Fiorentina, Lacio i Ređina, ali se Juventus gotovo ekspresno vratio u vrh italijanskog i evropskog fudbala.

Izabranici trenera Masimilijana Alegrija, pre kazne, nalazili su se na deobi trećeg mesta na tabeli italijanskog prvenstva sa Interom (po 37 bodova), dok su sada na tek desetoj poziciji.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading